Afacere de criza: fermele de rame

Marti, 17 Martie 2009, ora 18:17
12808 citiri
Afacere de criza: fermele de rame

Demararea unei afaceri in vremuri de criza nu reprezinta intotdeauna un lucru facil. Chiar daca, la prima vedere, pare ceva de domeniul fantasticului, fermele de rame pot aduce profituri frumoase intreprinzatorilor.

Specialistii in vermicultura sustin ca humusul de rama este unul dintre cei mai buni fertilizatori, deoarece contine concentratii inalte de bacterii benefice si alte microorganisme, stimulenti biologici activi pentru plante.

"Practic, orice posesor de ferma zootehnica, cu o investitie minima si cu o tehnologie buna se poate transforma in producator de fertilizanti, fungicide sau insecticide, prin infiintarea unei ferme de rame.

In plus, astfel isi rezolva pentru totdeauna si problema dejectiilor animaliere pe care ferma le produce si care dau din ce in ce mai multa bataie de cap", arata specialistii in vermicultura citati de lumeasatului.ro.

Metodele aplicate in vermicultura se bazeaza pe capacitatea biologica a ramelor de a folosi ca hrana materii organice provenite din diverse surse - dejectii animale, resturi de culturi vegetale, reziduuri de la industria carnii si de la industria de vinificatie, deseuri de incubatie -, transformandu-le in biohumus, denumit vermicompost, cu o valoare fertilizanta deosebita.

Potrivit specialistilor citati, infiintarea unui metru patrat de o asemenea ferma costa circa 100 dolari si produce aproape 400-600 litri de humus anual, timp de 20 de ani.

In conditiile in care achizitionati humusul de rama cu un pret de 1,8 lei/litrul, costul de producere a extractului necesar pentru o suprafata de 1.000 mp este de 1 leu! Costul instalatiei de producere a extractului necesar acestei suprafete este de circa 50 lei, iar durata ei de folosire este de 20 ani.

Extractul lichid de humus de rama se produce din humusul ramei din specia Eisenia foetida.

In activitatea de vermicultura se folosesc si rame din alte specii, cum ar fi: Lumbricus rubellus, Dendrobaena veneta, hibridul rosu de California. Humusul de rama obtinut are proprietati diferite in functie de specia de rama folosita.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#afaceri criza, #crestere rame , #idei afaceri