Afacerea unui rabin ultra-ortodox: "Nu e vorba de orgasmul meu, ci de orgasmul nostru"

Sambata, 23 Mai 2015, ora 08:28
17733 citiri
Afacerea unui rabin ultra-ortodox: "Nu e vorba de orgasmul meu, ci de orgasmul nostru"
Foto: Hepta.ro

Religia evreilor ultra-ortodocsi interzice orice contact fizic intre barbatii si femeile care nu sunt uniti in fata lui Dumnezeu. Mai mult, nu au voie nici macar sa priveasca imagini ce aduc aluzii sexuale. Insa, in aceasta societate, un rabin antreprenor si-a facut curaj si incearca sa ii introduca in lumea placerilor carnale.

Sexul este unul dintre subiectele tabu pentru ei. Adeptii religiei discuta acest subiect, in taina, doar cu partenerul sau partenera, ori cu rabinii. Insa acestia din urma nu sunt intotdeauna potriviti pentru a da sfaturi despre viata amoroasa.

Cosmarul unui zbor de 11 ore cu evrei ultra-ortodocsi care nu voiau sa stea langa femei

Dar exista si exceptii de la regula. Cei care sunt nemultumiti de cum merg lucrurile in dormitor pot apela la rabinul Natan Alexander, care vinde jucarii sexuale, arata Bloomberg.

Mai mult, el le ofera si indicii pretioase despre cum isi pot condimenta experientele din dormitor. Unii asculta, altii nu. Rabinul este devotat credintei sale, insa accepta majoritatea aspectelor vietii moderne, iar acest lucru nu este vazut de unii practicanti ca fiind un lucru bun.

E vorba de a invata

Alexander a vazut o oportunitate si a deschis anul trecut un site cu jucarii sexuale, Better2gether. Nu veti gasi limbaj vulgar pe aceasta pagina web sau orice alt continut care sa ii deranjeze pe evreii ultra-ortodocsi. Magazinul promoveaza, de fapt, descoperirea intimitatii intre doua persoane de sex opus.

Patronul explica astfel conceptul: "Nu e vorba de orgasmul meu, ci de orgasmul nostru".

Populatia ultra-ortodoxa din Israel este una semnificativa si reprezinta o piata in crestere, avand in vedere ca reprezinta cam 11% din populatia totala ce numara 8,3 milioane de suflete. Comunitatea va ajunge, in urmatorii 15 ani, la o proportie de 15%, potrivit datelor oficiale.

Cea mai mare provocare

Insa membrii acestei comunitati sunt foarte conservatori. Inca de mici, baietii si fetele sunt separati, iar educatia sexuala este aproape inexistenta. Ei isi petrec cea mai mare parte a timpului cu nasul in carti, asa ca se axeaza foarte putin pe intimitate. In consecinta, informatiile despre ce ar trebui sa se intample in dormitor lipsesc cu desavarsire, asa ca noaptea nuntii este adesea un dezastru din acest punct de vedere.

Naomi Marmon Grumet, care a fondat Eden Center, o organizatie nonprofit ce se ocupa de probleme femeilor evreice, a mentionat ca au existat cazuri in care cupluri de religie ultra-ortodoxa au venit la medic pentru a face tratamente pentru fertilitate, insa doctorii au descoperit cu stupoare ca femeile erau virgine.

"Rabinii le-au spus ca dupa nunta sa se culce impreuna, fara a le da si alte detalii", a explicat Naomi Marmon Grumet, care a adaugat ca exista semnale pozitive in ultima vreme, precum cresterea populatiei de aceasta religie, insa marea majoritate nu stie sa se bucure de experienta.

O afacere infloritoare

In aceste conditii, magazine precum cele ale lui Alexander incep treptat sa castige popularitate. Better2gether primeste comenzi nu numai din Israel, ci si de la comunitatile ultra-ortodoxe din SUA, Marea Britanie, Australia si Africa de Sud.

Vanzarile site-ului sunt momentan mici, dar trendul este unul pozitiv. Alexander spera sa obtina o finantare de 50.000 de dolari pentru dezvoltare.

De asemenea, el planuieste sa extinda platforma de educatie sexuala pe pagina web si sa ia legatura cu tot mai multi terapeuti, care sa ofere sfaturi in concordanta cu religia, precum si sa faca webinarii (conferinte online) platite si evenimente live.

Pentru a gasi clienti, Alexander isi face reclama "din usa-n usa", in speranta ca interactiunea fata in fata va mai sterge din rusinea de a vorbi despre sex.

"Asa ca am organizat mai multe intalniri cu rabinii din zona si cu medici, iar raspunsul a fost unul pozitiv", a explicat omul de afaceri.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#magazin jucarii sexuale evrei ultraortodocsi, #sex evrei ultraortodocsi , #idei afaceri