Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bloggerul Razvan Pascu a lansat prima agentie de PR dedicata turismului

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 09:31
3753 citiri
Bloggerul Razvan Pascu a lansat prima agentie de PR dedicata turismului
Foto: Facebook

Bloggerul Razvan Pascu a lansat Travel Communication Romania, prima agentie de PR si Marketing dedicata exclusiv industriei turismului si ospitalitatii.

Cunoscut in mediul online ca fiind detinatorul celui mai citit blog de calatorii din Romania, Razvan Pascu s-a hotarat sa isi foloseasca experienta acumulata pentru a promova la nivel bussines cele mai bune companii din turism.

Travel Comunication Romania isi propune sa colaboreze cu jucatorii din industria turismului, care doresc sa fie vizibili publicului autohton. Agentii de turism, companii aeriene, hoteluri si chiar regiuni turistice din tara sau din afara ei, pot beneficia de serviciile noii companii.

Tanarul antreprenor intentioneaza ca, in afara reprezentarii si organizarii de evenimente, sa realizeze proiecte speciale de comunicare cu bloggeri si jurnalisti, adaptate nevoilor fiecarui partener. Portofoliul agentiei cuprinde deja cateva astfel de proiecte, realizate pentru nu mai putin de 3 agentii de turism, 3 companii aeriene si un lant hotelier international.

"Daca in anii trecuti, marketingul unei afaceri din turism insemna doar participarea la targuri de specialitate si tiparirea unor cataloage cu oferte, iar PR-ul nu exista in vocabularul turismului, in anul 2013 lucrurile sunt cu mult diferite, iar marketingul unei afaceri din turism trebuie sa se adapteze.

Presa migreaza tot mai mult catre online, pe piata de print rezista doar publicatiile de calitate, Facebook-ul a ajuns un canal de comunicare extrem de important, PR-ul devine esential atat pentru companiile aeriene, cat si pentru hoteluri si agentii de turism, iar unele bloguri sunt extrem de influente.

Pentru a se adapta acestor schimbari, afacerile din turism au nevoie de o strategie de comunicare profesionista, gandita si implementata pe termen mediu si lung, de oameni cu expertiza, dar si de servicii de PR externalizate catre profesionisti", a declarat Razvan Pascu, managing partner Travel Communication Romania.

Reprezentatii companiei au observat ca online-ul a devenit hotarator in decizia cumparatorilor din turism, 62% dintre acestia documentandu-se chiar in acest mod inainte de a lua o decizie.

Mai mult chiar, 10% dintre consumatori par sa-si fi schimbat agentul de turism in urma impresiilor citite pe bloguri, in timp ce 52% si-au schimbat destinatiile dupa o documentare virtuala. In acest context, Razvan Pascu a sesizat necesitatea infiintarii unei companii care sa promoveze cu succes jucatorii din turism si sa ii ajute a se remarca in mediul cu cea mai mare vizibilitate.

Noul manager al Travel Comunication Romania lucreaza din anul 2007 pentru divizia Asigurari si Pensii ING, este consultant pentru companii aeriene si agentii de turism din tara si strainatate, dar si un calator neobosit care imparte, interactiv uneori, impresii turistice cu cititorii blogului sau.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Razvan Pascu, #lansare agentie PR turism, #blog calatorii, #companii aeriene, #agentii turism, #Travel Comunication Romania , #idei afaceri