Care sunt cele mai mari riscuri pentru companiile din telecom?

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 23:46
1703 citiri
Care sunt cele mai mari riscuri pentru companiile din telecom?
Foto: Arhiva

Nevoia unor noi modele de business, nivelul cheltuielilor de capital si incertitudinile sistemului de reglementare reprezinta cele mai mari amenintari pentru domeniul telecomunicatiilor in 2012, potrivit ultimului raport Top 10 riscuri in telecomunicatii in 2012 lansat de Ernst & Young.

Incapacitatea de a schimba modelul de afacere bazat pe minute de utilizare cu cel bazat pe volumele de date schimbate prin retea este principalul risc pentru companiile din domeniul telecomunicatiilor, se arata in raportul Ernst & Young, remis Ziare.com.

In topul riscurilor sunt incluse, in ordinea preponderentei lor, insuficienta concentrare pe schimbarile de comportament ale consumatorilor, lipsa de incredere in rentabilitatea investitiilor, informatia insuficienta pentru a putea transforma cererea in valoare, incertitudinile legate de reglementarea noilor structuri de piata, incapacitatea de a capitaliza noile tipuri de conectivitate, strategiile de fuziuni, achizitii si de parteneriate formulate defectuos, incapacitatea de a defini noi parametri de masurare a performantei afacerii, protectia datelor, securitatea si rezilienta operatorilor si lipsa flexibilitatii organizationale.

Ca o solutie la incapacitatea de a schimba modelul de afaceri bazat pe minute de utilizare cu cel bazat pe volumele de date schimbate prin retea, Ernst & Young propune adaptarea modelelor de business ale operatorilor la un spectru mai larg de abonati individuali.

Lipsa de incredere in rentabilitatea investitiilor poate atrage dupa sine o reducere a acestora, rezultand o diminuare a cresterii profitului in viitor. Se impune ca operatorii sa lanseze servicii noi pe piata, in mod constant. Lansarea serviciilor noi se face pe baza colectarii datelor despre clienti si integrarea acestora in suportul operational si in sistemele de facturare.

Cadrul de reglementare reprezinta principala problema a 41% dintre furnizorii de servicii de Internet, in urmatorii cinci ani, se mai arata in studiu. Eliberarea noilor spectre de frecventa pentru comunicatii mobile este strans influentata de contextul incert al politicilor de reglementare.

Achizitiile si parteneriatele operatorilor de telecom sunt esentiale pentru succesul in segmentele de piata emergente. In acest context, abilitatea de a le sustine va deveni un diferentiator strategic pentru consumatorii din industrie.

Pentru a garanta protectia datelor si securitatea utilizatorilor, operatorii de telecom trebuie sa colaboreze cu organismele guvernamentale, cu furnizorii si partenerii lor.

Flexibilitatea organizationala presupune alinierea operatorilor pentru a maximiza economiile de scara si a-si consolida pozitia geografica. In acest mod, se echilibreaza balanta intre prezenta acestora la nivel global si nevoia de a raspunde unui specific local, se precizeaza in raport.

D.G.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#firme telecomunicatii studiu, #studiu telecom Romania , #idei afaceri