Companiile care aleg numele copiilor. Parintii platesc in schimb zeci de mii de dolari

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 15:49
6810 citiri
Companiile care aleg numele copiilor. Parintii platesc in schimb zeci de mii de dolari
Foto: Arhiva Ziare.com

Alegerea numelui copilului este pentru unii foarte stresanta. Numele il va insoti pe copil pentru totdeauna si, potrivit expertilor, ii poate influenta toate aspectele vietii, de la succes profesional la popularitate si conexiune spirituala.

De aceea, unii parinti lasa treaba pe mana profesionistilor, scrie Bloomberg.

In SUA si in Europa au aparut in ultimul timp servicii care ii ajuta pe parinti sa aleaga numele copiilor in schimbul unor comisioane cuprinse intre cateva sute si cateva zeci de mii de dolari.

De exemplu, compania elvetiana Erfolgswelle percepe peste 29.000 de dolari de copil. Procesul in urma caruia este ales numele dureaza de la doua la trei saptamani sau aproximativ 100 de ore. O echipa de 14 experti, 12 translatori, patru istorici si doi avocati specializati in marci comerciale se asigura ca numele nu este asemanator cu cel al unui brand si verifica istoricul lui.

Marc Houser, CEO-ul companiei, spune ca nici prenumele lui nu ar fi intrunit criteriile necesare pentru a fi acceptat, ca urmare a conexiunilor cu numele zeului roman al razboiului.

Servicii similare ofera si compania My Name for Life din New York, condusa de Sherri Suzanne, unde tarifele incep de la cateva sute de dolari. Suzanne petrece aproximativ 30 de ore pentru un singur raport.

"In timp ce criterii precum popularitatea numelui pot fi masurate si ierarhizate in mod obiectiv, consider ca alte aspecte, cum ar fi moralitatea sau probabilitatea de succes, sunt foarte subiective si variaza de la persoana la persoana, de la comunitate la comunitate si de la generatie la generatie", spune Suzanne. Lucreaza deseori cu experti din domeniul cultural pentru a se asigura ca numele propus se potriveste cu istoricul familiei.

Parintii care apeleaza la astfel de servicii sunt foarte implicati in proces si feedback-ul lor influenteaza numele pe care il vor primi, spun Hauser si Suzanne. De ce mai multe ori, parintii angajeaza consultanti pentru ca nu reusesc sa cada de acord asupra unui nume, pentru ca se simt coplesiti sau pentru ca trebuie sa tina cont de aspecte culturale delicate, ca de exemplu alegerea unui nume american care sa poata fi pronuntat cu usurinta de rudele din strainatate.

Daca in Occident vorbim de un serviciu relativ nou adresat parintilor stresati si cu venituri ridicate, astfel de practici au radacini adanci in alte parti ale lumii.

In tari precum Coreea de Sud si India parintii apeleaza de mult timp la experti in alegerea numelor. Liderii spirituali pot oferi sfaturi care iau in calcul factori religiosi, astrologici sau privind cultura locala. In schimbul serviciului, liderului spiritual ii este oferita o donatie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#afacere nume copii, #alegere nume copil , #idei afaceri