Idee de afaceri cu laptopuri, telefoane si calculatoare defecte: amanet electronice

Advertorial
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 15:33
36952 citiri
Idee de afaceri cu laptopuri, telefoane si calculatoare defecte: amanet electronice

Nu conteaza ce pregatire, experienta si nici ce meserie ai in prezent. Indiferent cat de satisfacatoare ar fi aceasta, atat din punct de vedere profesional, cat si material precum si din punct de vedere al timpului liber ori al consumului nervos majoritatea persoanelor sunt in cautarea continua a acelei idei de afaceri, care sa ii ajute sa devina independenti financiar.

Tinta multora este ca, eventual, sa poata intr-un final sa aiba un venit pasiv (venituri care vin singure fara ca tu sa faci ceva-si nu ne referim la pensie) suficient de mare, incat sa nu mai fie nevoie sa se trezeasca dimineata pentru a merge la jobul full-time, sa aiba un program flexibil si sa nu aiba un sef care sa-i streseze zilnic.

Alegerea unei cai antreprenoriale si implicarea in punerea in practica unei idei de afaceri verificarta sau nu este, cu siguranta, mult mai riscanta si stresanta decat detinerea unui loc de munca cu program standard, de la 9 la 5.

Va fi nevoie sa faci o multime de sacrificii, si nu doar materiale, vei putea pierde multi bani, chiar toate economiile pentru zile negre si uneori si casa in care stai daca te imprumuti prea mult.

De multe ori, timpul tau va fi dedicat aproape exclusiv business-ului, iar toata energia atintita asupra dezvoltarii continue a acestuia fara a mai avea foarte mult sau deloc timp de placerile personale, iubita, familie sau copii.

Insa, odata ce vei incepe sa realizezi ca muncesti pentru tine si ca fiecare zi petrecuta in firma ta este o caramida in fundatia solida pe care o construiesti, ca esti propriul tau sef si cand, finalmente, vei reusi sa produci mai multi bani decat o faceai cand erai un simplu angajat, vei fi inteles ca toata munca nu a fost in zadar si ca a meritat fiecare minut petrecut pentru dezvoltarea afacerii tale.

Si acestea fiind zise daca ai ceva cunostinte in domeniul IT, mai exact te pricepi sa dezmembrezi si remontezi in stare de functionare un laptop second hand /calculator/ monitor sau telefon mobil, intelegi modul lui de functionare, cunosti componentele de baza si interdependenta lor si eventual stii sa-l diagnostichezi elementar adica: placa de baza defecta pe alimentare, tastatura cursa cu lichid, hard disk cu sectoare defecte in urma socurilor, ecran care nu afiseaza imaginea care te poate pacali fiindca de multe ori este defecta placa video integrata pe placa de baza, etc poti incepe sa cumperi la pret mic cu defecte minore si apoi le revinzi dupa o cosmetizare amanuntita si inlocuire a componentelor defecte.

De asemenea, in cazul laptopurilor second hand si a calculatoarelor, pentru a realiza un servicu de calitate este necesara si o desfacere a acestora pentru o curatare de praf in zona ventilatoarelor si inlocuirea pastei termoconductoare de pe procesor cu una de calitate, eventula cu argint MX4 pentru a asigura un transfer termic bun intre procesor si radiator si astfel o durata de viata mai lunga a echipamentului si un randament mai ridicat in alicatii consumatoared e resurse grafice.

Laptopurile second hand, calculatoarele, monitoarele si celelalte electronice se pot vinde pe site-urile de profil gen olx.ro, publi24.ro, etc care ofera si servicii de curierat la preturi mai bune decat daca ai semna un contract individual fiindca acestia au negociat la un volum mare de trimiteri, toate acestea in in parteneriat cu curierii traditionali.

Daca listarea acestora se face intr-un mod ingrijit, cu poze reale sugestive si adevarate, cu o descriere amanuntita, daca oferiti si ceva garantie si un sistem de operare deja instalat si nu in ultimul rand o atentie deosebita trebuie acordata pretului care ar fi indicat sa fie un pic mai mic decat pretul pietei sunt sanse mari sa le vindeti cu un profit de peste 50%.

E important sa intelegem sezonalitatea cererii de laptop-uri, calculatoare, televizoare care este determinata de anotimp, sarbatori legale, obiceiuri zonale, categorie sociala, etc, degeaba incercam sa vindem schiuri vara si biciclete iarna fiindca rezultatul va fi unul foarte slab, iar in acest domeniu vanzari bune sunt din octombrie cand vin studentii si incepe activitatea pana in martie cand da caldura si interesul se muta in activitati in afara casei, excursii, biciclete etc.

Acesta e modul in care functioneaza si un Amanet de electronice unde cu putine cunostine tehnice dar cu ceva bani de investit (poti incepe si cu 1.000 de euro, dar indicat sa fie minim 5000, pentru un stoc bunicel) nu faci decat sa cumpari marfa (televizoare, telefoane, laptopuri SH) in extrasezon la preturi bune si sa o vinzi in sezon cu un pret dublu, cu o minima garantie.

Bineinteles ca trebuie sa iei in considerare si un procent de 5-10% pierderi din cauza defectelor ascunse (de exemplu un laptop care se opreste dupa 30 min datorita incalzirii sistemului de racire, carcase sparte pe interior, ecrane cu dungi care apar la anumite miscari), care nu pot fi depistate la testarea initiala si apar ulterior sau a unor produse pentru care cererea este foarte mica sau deloc si acestea raman in stoc pana la casare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#idei afaceri, #amanet electronice , #idei afaceri