Metode surprinzatoare prin care companiile fac bani

Sambata, 17 August 2013, ora 18:52
3403 citiri
Metode surprinzatoare prin care companiile fac bani

Cele mai multe companii fac profit prin modalitati evidente. Google obtine multi bani din publicitate, Apple din vanzarea de iPhone-uri si iPad-uri, iar retaileri precum Gap din comercializarea hainelor si a altor produse.

Insa, uneori, o companie gaseste metode surprinzatoare sau mai putin conventionale pentru a-si rotunji veniturile. De multe ori, aceste metode alternative sunt rezultatul unei competitii acerbe, care forteaza organizatiile sa gandeasca creativ pentru a supravietui.

Urmatoarele companii, prezentate de Huffington Post, castiga bani din activitati mai putin obisnuite raportat la profilul lor de activitate.

1. McDonald's obtine cea mai mare parte din profit din chirii, nu din vanzarea de mancare. Inca din anii '50, compania a demarat o serie de achizitii de active imobiliare, pe care le-a inchiriat apoi pentru restaurantele in sistem de franciza.

2. Lucasfilm a incasat mai mult din vanzarea jucariilor inspirate din seria Star Wars decat din filmele propriu-zise. Doar in 2011, jucariile si jocurile Star Wars au adus un castig de 1,5 miliarde de dolari.

3. Vanzarile de bauturi alcoolice au avut o cota de 75% in profitul celui mai profitabil restaurant din America in 2011, Tao Las Vegas.

4. Dealerii auto fac mai multi bani din activitati financiare, precum vanzarea de asigurari impotriva riscului de accident sau de furt, si servicii auto decat din vanzari.

5. Cea mai insemnata parte din castigul unei benzinarii, respectiv 75%, provine din comercializarea de alimente si accesorii auto, si nu din benzina, potrivit unui studiu.

6. Companiile care realizeaza imprimante castiga mai mult din vanzarile de tus de imprimanta. Este cel putin cazul unui important producator britanic de imprimante, acuzat insa de clienti ca vinde cartuse care se epuizeaza prea repede.

7. Unii sportivi celebri castiga mai bine din reclame decat din sportul pe care il practica. De exemplu, baschetbalistul LeBron James avea in 2011 un salariu anual de 14,5 milioane de dolari, in timp ce veniturile din reclamele pentru diverse produse s-au ridicat la 30 de milioane de dolari.

Discrepanta este uriasa in cazul cunoscutului jucator de golf Tiger Woods, care a castigat in acelasi an putin peste 2 milioane de dolari din activitatea de pe terenul de golf si peste 60 de milioane de dolari din publicitate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bani companii metode, #activitati companii profit, #castig firma , #idei afaceri