Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O idee inedita: Desenele copiilor sunt transformate in bijuterii (Foto)

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 16:07
8828 citiri
O idee inedita: Desenele copiilor sunt transformate in bijuterii (Foto)
Foto: Tasarim Takarim

Aripi de inger sau urechi supradimensionate? Nu conteaza! Desenele propriilor copii sunt de fiecare data motiv de mandrie pentru parinti. Unii le inrameaza sau le lipesc pe frigider. Altii le poarta ca pe veritabile bijuterii.

Doua artiste plastice din Turcia transforma "lucrarile" celor mici in amintiri pretioase, la propriu. Eforturile artistice sunt recreate cu cele mai intortocheate detalii sub forma de bijuterii precum coliere, bratari, cercei si chiar butoni.

Yasemin Erdin Tavukcu si Ozgur Karavit au infiintat in urma cu doi ani compania de bijuterii Tasarim Takarim, cu sediul in Instanbul. Amandoua au o experienta de mai multi ani in domeniul artelor plastice si sunt obisnuite sa lucreze cu copiii.

"Este ca si cum un singur moment din copilaria cuiva devine nemuritor", a explicat Yasemin Erdin Tavukcu, pictor, pentru Huffington Post.

Ideea s-a nascut cu primele desene ale fiicei sale. Proiectul s-a materializat datorita talentului lui Ozgur Karavit, sculptor si bijutier, se mentioneaza pe Etsy, site-ul pe care cele doua isi vand creatiile.

Au inceput cu desenele copiilor lor, apoi cu cele ale copiilor prietenilor, iar acum creeaza bijuterii pe baza modelelor concepute de copii din intreaga lume, au povestit ele pentru Professional Jeweller.

Clientii trimit o copie dupa desenul dorit si aleg tipul de bijuterie in care vor ca acesta sa fie transformat.

In prezent, cele doua artiste lucreaza cu argint si cu argint placat cu aur. Toate piesele sunt taiate manual, desi in unele cazuri, atunci cand modelul este mai detaliat, folosesc si gravura cu laser. Procesul dureaza de obicei o saptamana, iar preturile variaza intre 125 de dolari si 195 de dolari. Au vandut pana acum peste 300 de bucati pe Etsy.

"Piesele variaza in ceea ce priveste detaliile, de la simplu la incredibil de complex. Vedem bijuteria ca o sculptura ce poate fi purtata, ca pe un obiect de arta, iar munca noastra reflecta acest lucru", au mai spus Yasemin Erdin Tavukcu si Ozgur Karavit.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#desene copii bijuterii, #idee afacere , #idei afaceri