Outside the box: Romanul care ii vrajeste pe straini cu ajutorul vampirilor

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 08:08
4446 citiri
Outside the box: Romanul care ii vrajeste pe straini cu ajutorul vampirilor
Foto: Wallsave

Crazy little thing called passion! Idei trasnite avem cu totii, insa unii dintre noi reusesc sa le dea viata si sa traiasca dupa reguli pe care si le traseaza singuri.

Iar daca pentru unii pot parea realitati paralele, pentru ei, cei care au sters liniile, au decupat colturile si au desfiintat frontierele, pasiunea este tot combustibilul de care au nevoie pentru a functiona. Ei sunt oamenii care isi traiesc visurile si Ziare.com va prezinta povestile lor!

Alin Gebescu este un tanar de 32 de ani din Bucuresti, care vrea sa vanda pe piata din strainatate o serie de "produse autentice romanesti", prin intermediul unui site pe care l-a fondat impreuna cu o prietena.

Este vorba despre truse de vraji si vanatoare de vampiri, pe care Alin, economist de profesie, isi propune sa le vanda in tari precum Statele Unite si Marea Britanie, Canada sau Irlanda. Asadar, impreuna cu cofondatoarea proiectului, a lansat un site in limba engleza - Spells of Dracula, un magazin online de unde cei pasionati de vampirism pot comanda obiecte artizanale tematice.

Vrea sa promoveze Romania prin intermediul lui Dracula

"Este o idee mai veche. Am vrut demult sa fac o promovare a tarii noastre prin prisma brandului Dracula. Voiam sa imi fac un site, voiam la inceput sa vand cani, cesti de cafea cu brandul acesta. Intre timp, mi-a venit alta idee de produse", a povestit pentru Ziare.com Alin, pentru care magazinul online pe care l-a lansat acum o luna si jumatate este doar o activitate in afara jobului.

Alin nu a lansat intamplator acest proiect, astfel ca in spatele micii sale afaceri se afla un interes deosebit pe care acesta il are pentru legendele cu vampiri si povestea lui Dracula.

Bucuresteanul care vinde timp. Face aproape orice in locul tau - vezi tarifele

Acesta este convins ca afacerea sa este una destul de nisata, drept dovada ca nu se asteapta la un profit fabulos la scurt timp de la lansare. In aceasta etapa, tanarul antreprenor incearca sa atraga clienti pasionati de vampiri si sa obtina un feedback de la ei, astfel incat sa stie cum sa se pozitioneze.

In plus, costurile de transport sunt foarte mari, iar daca vrea sa vanda produsele peste hotare si sa obtina si profit, trebuie sa aiba parteneriate cu firme din tarile in care va exista cerere pentru produsele sale, lucru pe care si-l propune sa-l realizeze in perioada urmatoare.

Cum vrea sa cucereasca clientii din strainatate

"Ideea este ca Dracula este un brand si toata lumea cunoaste Romania prin intermediul acestuia, in special strainii, americanii. De mult timp am avut ideea asta, insa nici acum nu stiu exact ce produse s-ar dori.

Asa ca sunt in testare, incerc sa gasesc o categorie de produse care chiar s-ar vinde acolo", a explicat Alin optiunea de a se orienta spre piata din afara, adaugand ca vampirismul a devenit extrem de popular peste hotare, gratie filmelor si serialelor in care a fost promovat in ultimii ani.

In plus, pentru a putea sa-si dea seama care este publicul tinta al produselor sale si ce si-ar dori potentialii sai clienti, Alin a comandat si o mica cercetare de marketing, realizata pe un esantion de 50 de persoane din Statele Unite.

Parinca, o afacere promitatoare cu pere-n sticla

"Media de varsta (a clientilor - n.red.) ar fi cam intre 18 si 35 de ani. Din testul pe care l-am facut, persoanele respective mi-au spus si un anumit pret pe care l-ar da pe un astfel de produs. Din 50 de persoane, 20 de persoane au spus ca ar cumpara astfel de produse. Prin promovarea pe care am facut-o pana acum, probabil ca nu am atins acea piata, insa feedbackul initial este bun", a explicat Alin.

Intrebat daca isi propune sa vanda truse pentru vampiri si vraji si in Romania, tanarul a spus nu crede ca romanii ar cumpara astfel de obiecte artizanale, ci mai degraba lucruri mai practice, cum ar fi tricourile sau canile cu Dracula.

Usturoi, tarusi si cruci din lemn, sange de vampir sau apa sfintita

O astfel de trusa este "compusa" chiar de el si contine obiecte precum tarusi si cruci din lemn din Transilvania, apa sfintita, usturoi sau "sange de vampir", care este de fapt o substanta sintetica si inofensiva, similara celor folosite in filmele cu vampiri. Produsele nu sunt destinate consumului uman, au mai mult o semnificatie simbolica si sunt insotite de instructiuni de folosire.

Investitia facuta in acest proiect pana acum se ridica la circa 1.000 de euro, bani la care se vor adauga si circa 100 - 150 de euro pe luna pentru promovarea pe retelele de socializare sau prin reclame pe alte site-uri si forumuri de specialitate.

Un nou tip de agricultura ia avant in Romania: fara sapat sau arat

"As vrea sa se ajunga la un site cu produse 100% romanesti, pornind de la brandul Dracula si sa scap putin de nisarea de la baza ideii, adica sa pot sa vand tot felul de produse. As vrea sa fac mai multe categorii, sa vand atat obiecte artizanale, cat si unelte, ustensile traditionale romanesti, astfel incat sa promovez Romania", a conchis Alin.

In ceea ce priveste evolutia afacerii, Alin sustine ca spera ca magazinul online sa aduca, peste un an, un profit de 3.000 - 4.000 de euro, caz in care ar abandona jobul actual si s-ar ocupa exclusiv de afacere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#roman vanzare truse vampiri, #truse vampiri vraji afacere, #Romania promovata Dracula vampiri , #idei afaceri