Succese romanesti din domeniul sistemelor de alarma si interfoniei

Luni, 31 Martie 2014, ora 13:00
2023 citiri
Succese romanesti din domeniul sistemelor de alarma si interfoniei

Sunt roman. Traiesc intr-un mediu economic precar sau vazut fara speranta. Imi lipsesc 1700E lunar comparat cu un neamt sau austriac. Sunt vazut de potentiali investitori straini o forta de munca ieftina si calificata. Imi place sa muncesc si sa cred ca am un scop in viata. Imi iubesc tara si imi pasa de directia ei chiar daca interesele cetatenilor au fost sfidate neincetat in tot acest deceniu.

Chiar daca speranta moare ultima, imi place sa cred ca exista oameni cu initiativa, romani antreprenori care aduc plus valoare economiei prin crearea locurilor de munca, calitatea produselor sau serviciilor oferite. Ne place sa ne mandrim cu brandul Dacia si sa auzim ca exporturile au crescut si strainii sunt interesati de aceasta marca de masina insa aceasta companie e proprietatea Renault inca din 1999. Nu acestea sunt exemplele de succes ale antreprenoriatului romanesc insa nu se poate numi nici esec precum soarta uzinei ARO. Vreau sa vorbesc despre companii care au prosperat sub proprietate romaneasca, romani de succes care stiu ce inseamna economie de piata.

Conceptia ca produsele romanesti sunt depasite, ineficiente sau alte laitmotive auzite poate fi periculoasa. Fiecare cetatean e liber sa achizitioneze ce produse doreste dintr-o piata, iar in cazul multora dintr noi, ce e mai ieftin mi se potriveste. Achizitionand produse romanesti din marketuri fiecare dintre noi contribuim la plata salariilor, fondurilor de investitii pentru imbunatatirea produselor/serviciilor, dezvoltarea infrastructurii, tehnologiilor sau proceselor. Neachizitionand produse romanesti trimitem acesti bani catre alte economii care ajung sa aibe puterea financiara incat sa devina lideri pe acea piata, sa sufoce competitia sau chiar sa preia jucatori redutabili din industria proprie.

Doua exemple de companii cu capital romanesc se pot enumera Electra (21 de ani de continuitate) care activeaza pe piata de Interfoane/Videointerfoane si Roel de la "Romano Electric" (22 de ani vechime) prezenti pe piata de sisteme si echipamente de securitate si siguranta.

Electra cunoscuta ca si producator de interfoane si videointerfoane este lider de piata in Romania cu o experienta de 21 de ani. Pe langa produsele oferite cei de la Electra se lauda cu noi tehnologii proprii astfel noua gama de interfoane Electra dispune de touch screen, comunicare hands free si un design fin, minimalist.

O fabrica de succes cu o suprafata de productie de 4.700mp, 150 de angajati, departament de cercetare-dezvoltare si echipamente de productie la standarde europene.

De cealalta parte un alt exemplu Roel, o companie romaneasca infiintata in 1990 care produce si integreaza sisteme de alarma, antiincendiu si control acces. Gama de sisteme de alarma Cerber este una cunoscuta cel putin in Romania. Multi comercianti, persoane fizice sau companii de top aleg ca si solutii de securitate sistemele de alarma Cerber fie ele pe cablu sau wireless. Comparativ cu alti producatori canadieni DSC si Paradox, Cerber reuseste sa ofere fiabilitate, erori de raportare scazute la un pret mai scazut decat pretendentii canadieni.

Cum politica de distributie a celor doua companii se orienteaza catre piata de retaileri, un magazin de unde se pot achizitiona interfoane Electra si sisteme de alarma Cerber este Spy Shop. Sergiu Dangulea un alt antreprenor roman care detine Spy Shop, cel mai mare magazin online de echipamente si sisteme de securitate, supraveghere video, interfonie ne comunica:

"In colaborarea noastra de peste 6 ani cu Electra si Roel si experienta avuta in vanzarea produselor putem spune ca din puncte de vedere tehnic si functional interfoanele Electra si sistemele de alarma Cerber sunt produse competitive alaturi de alte produse din aceeasi gama fabricate in strainatate si comercializate de asemenea pe piata. Rata de retur a acestor produse a fost una foarte scazuta iar un plus pentru clientii nostri este numarul mare de instalatori Electra si Cerber care stau oamenilor la dispozitie. Incercam cat mai mult sa sustinem economia proprie iar pentru aceasta oferim preturi avantajoase la toata gama de interfoane Electra si Cerber. Va steptam cu drag pentru sfaturi si oferte din domeniul securitatii!"

Iata, dupa amorteala din vremea comunismului ne trezim in momentul de fata cu o piata libera alaturi de efectele globalizarii. Reusim oare ca romani sa creem si sa aducem valoare economiei acestei tari? Putem oare schimba perceptia asupra produselor romanesti?

Daca stam sa ne gandim o clipa nu exista nici o diferenta intre un antreprenor roman si unul neamt privind tehnologia si know-howul intr-o era a globalizarii si internetului. Fiecare are acees la piete, produse, tehnologie, informatii in aceeasi masura. Ceea ce poate face diferenta e initiativa, atitudinea, abordarea finantelor si cultura organizationala.

Traiesc in speranta schimbarii si cred ca fiecare roman vrea ceva mai bun. Economia sustinuta azi de 1 cetatean, maine de 3, poimane de 10 pare din punctul meu de vedere o cale sigura catre un ideal. Puneti-va si dvs speranta alaturi de mine!

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#sisteme alarma romanesti, #sisteme alarma interfonie, #produse romanesti , #idei afaceri