Guvernul a redus plafonul de investitii pentru care acorda ajutoare IMM-urilor

Sambata, 24 Iulie 2010, ora 14:40
1210 citiri
Guvernul a redus plafonul de investitii pentru care acorda ajutoare IMM-urilor
Foto: bloombiz.ro

Firmele vor primi stimulente financiare din partea statului daca investesc cel putin cinci milioane de euro si creeaza 30 de locuri de munca, Guvernul reducand plafonul pe care il stabilise anterior. Initial, IMM-urile trebuiau sa investeasca 10 milioane de euro si sa creeze 100 de locuri de munca.

"Avem pregatit un program economic in care principalele masuri sunt eliminarea impozitului minim si scaderea pragului de ajutor de stat pentru firmele care realizeaza investitii si locuri de munca in Romania", a anuntat premierul Emil Boc, precizand totodata ca masurile vor fi aplicate din toamna.

Premierul Emil Boc declara recent ca Executivul va discuta propunerea Consiliului National al IMM, care cere reducere a plafoanelor in functie de care se acorda ajutoare de stat astfel incat de acestea sa beneficieze si firme care fac investitii de cel putin 20.000 euro, ce duc la crearea a minimum 10 locuri de munca.

De asemenea, seful Executivului a declarat sambata ca firmele care au restante, de sase - noua luni, in graficul de implementare a proiectelor europene risca sa le fie reziliate contractele.

"Nu putem sa ne permitem sa pierdem bani europeni pentru ca unele firme, din cauza mecanismelor proprii de lucru, nu sunt interesate de absorbtia banilor europeni. Punem la dispozitie rambursarea rapida, punem la dispozitie doua instrumente de co-finantare pentru partea lor. Daca nici in acele conditii nu respecta graficul, atunci vom fi obligati sa reziliem contractele", a explicat Boc.

Premierul a adaugat ca doreste si o comunicare mai intensa cu firmele pentru a le face cunoscute doua instrumente extrem de eficiente pentru o mai buna absorbtie a banilor europeni - hotararea de Guvern prin care se permite firmelor sa gajeze cu bunul din proiectul european imprumutul si instrumentul garantiilor de stat, pus la dispozitie prin intermediul fondului de garantare si prin care pot primi de la banca partea lor de co-finantare.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#IMM plafon investitii, #IMM investitii locuri munca, #IMM ajutoare stat, #firme ajutoare stat, #firme fonduri europene , #IMM