Ziare.com

IMM-urile creeaza jumatate din locurile de munca din tarile G20

Joi, 07 Iunie 2012, ora 11:41

   

IMM-urile creeaza jumatate din locurile de munca din tarile G20
Investitiile in IMM-uri in cadrul G20 sunt de 574 de miliarde de euro, reprezentand 6% din totalul de 9.250 de miliarde de euro al tuturor formelor de investitie, desi IMM-urile asigura 50% din locurile de munca in majoritatea tarilor G20, potrivit unui raport Ernst & Young.

Raportul, lansat de Ernst & Young sub numele "Funding the future", analizeaza motivele pentru care antreprenorii din intreaga lume se confrunta in continuare cu dificultati in accesarea finantarii, "desi ei sunt atat de importanti in ecuatia revenirii economice globale".

Dintre cei peste 1.000 de antreprenori din tarile G20 chestionati in cadrul studiului, aproximativ doua treimi declara ca accesul la finantare este dificil in tara lor.

"Accesul la finantare este in continuare una dintre cele mai importante provocari pentru infiintarea, cresterea si supravietuirea IMM-urilor, in special a celor inovatoare. Desi reprezinta motoarele cresterii economice, asigurand 50% din locurile de munca in majoritatea tarilor G20, IMM-urile atrag doar un procent foarte mic din investitiile totale", se spune in raport.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Astfel, investitiile in IMM-uri in cadrul G20 sunt de 574 de miliarde de euro, reprezentand 6% din totalul de 9.250 de miliarde de euro al tuturor formelor de investitie. De departe, cel mai mare procent provine din creditarea bancara.

Privind fiecare tara in parte, China domina G20, cu investitii in IMM-uri de peste 321 de miliarde de euro, din care 309 miliarde de euro prin creditare bancara. SUA se plaseaza urmatoarea, insa la o distanta considerabila, cu un nivel de 93 de miliarde de euro. In multe din tarile G20, finantarea este dominata de creditarea bancara - doar SUA se diferentiaza prin oferirea unei game mai diverse de mecanisme de finantare prin creditare si participatiune.

"Companiile antreprenoriale cu crestere rapida vor juca un rol deosebit de important in re-echilibrarea economiilor din intreaga lume si, de aceea, stimularea lor este mai necesara ca niciodata. Ritmul lor rapid de expansiune contureaza un potential tot mai mare de a crea locuri de munca, intr-o perioada in care multe din tarile G20 se confrunta cu un somaj ridicat.

In plus, antreprenoriatul este vital si pentru viitorul pietelor emergente. Desi multe din aceste economii s-au bucurat de rate impresionante de crestere a PIB-ului in ultimul deceniu, performanta lor a depins, de cele mai multe ori, de costurile scazute ale exporturilor, de un boom al preturilor bunurilor de larg consum si de investitii majore in infrastructura.

Pe parcursul urmatorilor ani, aceste piete trebuie sa-si re-echilibreze economiile prin stimularea consumului intern si a afacerilor cu valoare adaugata superioara. Dezvoltarea unui mediu in care antreprenorii pot creste va fi un pas important pentru atingerea acestor obiective.", se mai arata in raport.

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 152.000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 22,9 miliarde dolari in anul 2011. In Romania, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale inca de la infiintare, in anul 1992.

Sursa: rNews

Articol citit de 903 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor