Mai putine beneficii pentru tinerii care isi deschid un IMM

Joi, 08 Iulie 2010, ora 21:00
2742 citiri
Mai putine beneficii pentru tinerii care isi deschid un IMM
Foto: Financiarul

Tinerii care infiinteaza firme nu vor mai fi scutiti de impozitul pe profit si salarii, asa cum prevedea vechiul proiect privind acordarea de facilitati pentru microintreprinderi noi.

Ministerul Economiei va oferi, insa, un ajutor de stat de pana la 20% pentru investitii.

Noua varianta a proiectului are doar sapte tipuri de facilitati pentru intreprinzatorii debutanti, informeaza Mediafax.

Se va acorda o scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariati, angajati pe durata nedeterminata. In vechea forma angajatorul era scutit de la plata CAS pentru veniturile aferente timpului lucrat de cinci salariati, angajati pe durata nedeterminata.

Tinerii intreprinzatori vor primi totusi 20% din valoarea proiectului pentru implementarea caruia a fost intocmit un plan de afaceri agreat de o entitate finantatoare, dar nu mai mult de 10.000 de euro.

Tinerii antreprenori de pana in 35 de ani, vor mai beneficia si de scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si, respectiv, de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale.

De asemenea, vor avea prioritate la inchirierea spatiilor pentru desfasurarea activitatii in cadrul structurilor de sprijinire a afacerilor - incubatoare de afaceri, parcuri tehnologice si de software, iar angajatii si asociatii vor putea accesa orice forma de instruire, informare si documentare in domeniul afacerilor, organizata de Ministerul Economiei.

Ei vor mai primi si consultanta, generala si/sau de specialitate, pe baza co-finantarii cheltuielilor aferente, din fonduri proprii si atrase si vor putea obtine credite bancare cu perioada de gratie sau de alte forme de finantare pe baza accesului la garantii acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#beneficii tineri intreprinzatori, #IMM tineri beneficii, #IMM tineri ajutor stat , #IMM
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Portocala crede ca tinerii sunt fraieri si se apuca sa investeasca ca sa le sustina lor economia.