Ziare.com

Deschiderea minei de uraniu la Grinties, "bomba nucleara" pentru turismul din Ceahlau

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 20:59

   

Deschiderea minei de uraniu la Grinties, "bomba nucleara" pentru turismul din Ceahlau
Guvernul intentioneaza redeschiderea minei de la Grinties, Neamt, in contextul in care zacamantul de la Crucea (judetul Suceava), singurul exploatat in acest moment, este aproape epuizat. Noua exploatare promite si o uzina de preparare la Feldioara Brasov si implicit, sute de noi locuri de munca, in timp ce autoritatile locale din regiune prevestesc "moartea turismului" in Ceahlau.

Valoarea totala a investitiei pentru deschiderea exploatarii de uraniu in permetrul Tulghes-Grinties, este de 407 milioane de lei, din care 322 milioane de lei reprezinta lucrarile de constructii-montaj, potrivit proiectului de hotarare de Guvern.

Finantarea va fi asigurata din surse proprii ale Companiei Nationale a Uraniului, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei - Departamentul pentru Energie.

In urma investitiei, vor fi scoase anual din pantecele muntilor Ceahlau pana la 124.000 de tone de minereu de fier, timp de 9 ani, in conditiile in care mina de la Crucea, judetul Suceava se va inchide in 2015.


Aflati ce efecte ar putea avea exploatarea minei de uraniu asupra turismului din muntii Ceahlau in continuarea articolului Deschiderea minei de uraniu la Grinties, "bomba nucleara" pentru turismul din Ceahlau pe Business24

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sute de locuri de munca? poate sute de mii.

presupun ca minerii stiu foarte bine ca radiatiile sunt extrem de 'utile' decimarii lor

 

Acu', să vedem dacă Dl Soros se poate concentra pe 2 fronturi, sau

uneste Rosia Montană cu Grinties...

 

Dl. Soros se concentreaza acum pe nevasta-sa... restul poate

ca il va interesa mai tirziu. Daca scapa cu viata din bratele chinezoicei!

am si eu o intrebare pentru savantii de la sursa com.ziare:....

“Deschiderea minei de uraniu de la grinties, “bomba nucleara" pentru turismul din Ceahlau….Valoarea totala a investitiei pentru deschiderea exploatarii de uraniu in permetrul Tulghes-Grinties, este de 407 milioane de lei, din care 322 milioane de lei reprezinta lucrarile de constructii-montaj, potrivit proiectului de hotarare de Guvern….

Finantarea va fi asigurata din surse proprii ale Companiei Nationale a Uraniului, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei - Departamentul pentru Energie…..

In urma investitiei, vor fi scoase anual din pantecele muntilor Ceahlau pana la 124.000 de tone de minereu de fier, timp de 9 ani, in conditiile in care mina de la Crucea, judetul Suceava se va inchide in 2015.

Aflati ce efecte ar putea avea exploatarea minei de uraniu asupra turismului din muntii Ceahlau in continuarea articolului Deschiderea minei de uraniu la Grinties, "bomba nucleara" pentru turismul din Ceahlau pe Business24" luni 23 septembrie 2013, ora 20:59, sursa: ziare.com
… cate kile de uraniu se vor scoate din egzakkt trekkute fics “124.000 de tone de minereu de fier" ?!?!?!?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor