Productia industriala a scazut cu 14%

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 15:39
1486 citiri
Productia industriala a scazut cu 14%
Foto: ZF

Productia industriala din Romania a scazut in august cu 14,2 la suta, comparativ cu luna precedenta, insa a crescut fata de perioada similara din 2009 cu 5,7 la suta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica.

Industria prelucratoare a inregistrat cea mai mare scadere in luna august, comparativ cu iulie, de 16,6 la suta, potrivit datelor INS.

De asemenea, industria extractiva a scazut cu 4,8 la suta, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au crescut cu 2,1 la suta.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de capital (-35,3 la suta), in industria bunurilor intermediare (-7,9%) si in industria bunurilor de uz curent (-7%).

In schimb, industria energetica si industria bunurilor de folosinta indelungata au avut cresteri de 2,1%, respectiv 1,5%.

Comparativ cu luna august a anului 2009, s-au inregistrat cresteri in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, cu 8,5 la suta, si in industria prelucratoare, cu 6,2 la suta.

In primele opt luni din acest an, fata de perioada similara din 2009, productia industriala s-a majorat cu 5,3 la suta, datorita cresterilor inregistrate in de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+10,4%) si de industria prelucratoare (+5,5%).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#productie industriala, #scadere industrie august, #scadere productie industriala , #industria
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1