Productia industriala a scazut in luna iulie

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 14:40
1213 citiri
Productia industriala a scazut in luna iulie

In luna iulie 2010 productia industriala a scazut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,3% respectiv cu 0,8%.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 3,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2,3%, arata datele INS.

In perioada ianarie-iulie, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala a crescut ca serie bruta cu 5,3%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,0%.

Indicii productiei industriale,si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, respectiv cu 10,5%.

In luna iulie 2010, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 2,3%, scadere determinata de industria prelucratoare (-3,5%).

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au crescut cu 10,7%, respectiv cu 3,0%. Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de capital (-7,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-3,5%) si industria bunurilor de uz curent (-3,4%). Cresteri s-au inregistrat in industria energetica (+3,8%) si in industria bunurilor intermediare (+1,1%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna precedenta, a scazut cu 0,8%, din cauza scaderii industriei prelucratoare (-1,1%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-1,0%).Industria extractiva a crescut cu 0,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de capital (-0,9%) si in industria bunurilor de uz curent (-0,2%). Cresteri au fost inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,9%), industria

bunurilor intermediare (+0,6%) si in industria energetica (+0,1%).

In luna iulie 2010, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 3,4%, datorita cresterii celor trei sectoare industriale: industria prelucratoare si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,5% fiecare) si industria extractiva (+1,3%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor intermediare (+11,1%), industria energetica (+1,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,1%) si industria bunurilor de capital (+0,9%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 2,3%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 2,3%, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,1%), industria prelucratoare (+3,3%) si industria extractiva (+0,4%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+12,0%), in industria bunurilor de capital (+3,3%), in industria energetica (+2,3%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,2%).

Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 1,9%.

In perioada ianuarie-iulie, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 5,3%, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+10,6%) si de industria prelucratoare (+5,4%). Industria extractiva a scazut cu 7,7%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+10,3%), in industria bunurilor de capital (+9,6%) si in industria energetica (+4,9%). Industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor de folosinta indelungata au scazut cu 5,5%, respectiv cu 4,8%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie-1 iulie, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, a crescut cu 4,0%, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+10,1%) si de industria prelucratoare (+4,4%). Industria extractiva a scazut cu 8,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+9,5%), in industria bunurilor intermediare (+9,0%) si in industria energetica (+4,9%). Industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor de

folosinta indelungata au scazut cu 6,2%, respectiv cu 5,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#productie industriala, #scadere productie , #industria