Topul celor mai doriti angajatori: Unde ar vrea sa lucreze studentii romani - institutii ale statului se afla in frunte

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 21:05
8783 citiri
Topul celor mai doriti angajatori: Unde ar vrea sa lucreze studentii romani - institutii ale statului se afla in frunte
Foto: Pixabay

Cei mai multi studenti romani isi doresc sa lucreze la giganti IT sau din industria auto, insa in topul celor mai iubiti angajatori se afla si cateva institutii ale statului.

Sondajul "Student Research 2016" a fost realizat de Universum, o companie ce ofera servicii de consultanta si branding de angajator, care a intervievat in perioada decembrie 2015 - mai 2016 aproape 10.500 de studenti din 46 de universitati din tara noastra.

Potrivit cercetarii de piata remise Ziare.com, pentru tinerii care urmeaza o facultate de stiinte economice, companiile preferate sunt Apple, Google si BMW.

Surpriza vine, insa, din partea ocupantului locului al patrulea, anume Ministerul Economiei, care nu e singura institutie de stat din top 10.

Pe pozitia a cincea se afla Microsoft, care e urmata de Samsung. Abia pe locul al saptelea se afla o institutie financiara, anume Banca Transilvania, iar pe opt regasim prima companie din domeniul FMGC (bunuri de consum cu miscare rapida - n.red.) - L'Oreal. Top 10 e completat de Ministerul Finantelor, o alta institutie a statului, si de Raiffeisen Bank.

In schimb, pentru viitorii ingineri, industria auto se afla in frunte: BMW, Continental si Volkswagen ocupa primele locuri in topul celor mai doriti angajatori de studentii care urmeaza o facultate de inginerie.

Urmeaza Microsoft si Google, iar apoi Dacia, Apple, Bosch, OMV Petrom si Ford.

Deloc surprinzator, studentii la IT vor sa lucreze la marile corporatii americane de profil. Iata cum arata top 10 in cazul lor:

  1. Google
  2. Microsoft
  3. Apple
  4. Intel
  5. Facebook
  6. Ubisoft
  7. Oracle
  8. IBM
  9. Samsung
  10. Continental

Cum arata locul de munca ideal pentru studentii romani

"Student Research 2016" arata si ce trebuie sa faca firmele pentru a-i atrage sa lucreze acolo pe studentii romani.

Angajatorul ideal trebuie sa le asigure in primul rand un training profesional si sa le ofere o formare continua. De asemenea, pentru studentii romani e important ca locul de munca sa fie unul sigur. In plus, atunci cand isi aleg companiile la care aplica in vederea obtinerii unui job, ei se uita la succesul de pe piata, la respectul pentru angajati si apreciaza foarte mult recunoasterea performantei la job.

De asemenea, cadrele de conducere care promoveaza dezvoltarea contribuie la atractivitatea unei companii. In schimb, aspectele pur financiare se pare ca nu se afla printre prioritatile de top: un salariu de baza atractiv nici macar nu se afla printre primele 10 preferinte.

"Studentii romani se pare ca pun pret mai ales pe mediul social, precum si pe caracteristicile locului de munca si ale jobului. De asemenea un alt aspect important il reprezinta aspectele legate de succes si performanta", concluzioneaza Yves Schneuwly, managerul si administratorul firmei Universum, care a realizat studiul.

C.P.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#top cei mai doriti angajatori, #top cei mai iubiti angajatori, #top companii Romania , #industria