Aventuri la deschiderea unei firme (III): stampila si diacritica

Vineri, 27 August 2010, ora 18:54
4531 citiri
Aventuri la deschiderea unei firme (III): stampila si diacritica
Foto: Arhiva

Obstacolele pentru deschiderea unei firme nu se limiteaza la cele 15 taxe sau la perioada de 30 de zile pana la obtinerea certificatului de inmatriculare.

Iata cateva probleme intalnite, relatate de blog.pragent.ro. Spuneti-ne si obstacolele de care le-ati lovit dvs.

Diacriticele. Dosarul Anei B a fost intors de la Registrul Comertului din cauza ca denumirea firmei si statutul erau scrise cu diacritice. Ana B sustine ca a folosit diacritice atunci cand a solicitat rezervarea pentru denumirea firmei, insa dovada returnata de angajatii Registrului Comertului era scrisa fara.

Nu s-a gandit ca o simpla caciulita la "a" ar putea s-o puna din nou pe drumuri. Mai ales ca un ordin al ministerului Justitie prevede clar ca

"Firma se inscrie in registrul comertului, in certificatul de inregistrare si in celelalte documente eliberate de registrul comertului cu litere majuscule si cu diacritice", iar "utilizarea/neutilizarea diacriticelor nu reprezinta elemente de distinctivitate" (Ordin MJ 704/2008).

Aventuri la infiintarea unei firme: 15 taxe (I)

Apelativul. Iulian C sustine ca a facut cel putin sapte drumuri la Registrul Comertului pentru a indrepta mici discordante. Ultima amanare a fost din cauza ca a numit-o pe doamna la care a depus actele "grefier" in loc de "judecator.

Stampila. Nelu T nu si-a putut inregistra firma din cauza ca stampila asociatiei de locatari unde dorea sa-si faca sediul era tocita. Functionarilor li s-a parut ilizibila si nu au acceptat dosarul.

Aventuri la deschiderea unei firme (II): Viitorul patron, perceptor al Fiscului

Certificatul de deces. Angajatii statului pot cere tot felul de documente pentru a accepta dosarul, desi acestea nu sunt mentionate in niciun act normativ.

De exemplu, daca imobilul in care urmeaza sa fie declarat sediul este grevat de sarcini precum o clauza de habitatie viagera, chiriasul trebuie sa prezinte fie certificatul de deces al fostului proprietar, fie o declaratie (uneori autentificata la notar, alteori nu), cum ca beneficiraul clauzei este de acord cu inchirierea imobilului.

blog.pragent.ro

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#infiintare firme, #probleme infiintare firme , #informatii firme