Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Business-ul, ca in filmele cu James Bond - Ce informatii cauta oamenii de afaceri despre partenerii lor

Luni, 30 Martie 2015, ora 20:09
2736 citiri
Business-ul, ca in filmele cu James Bond - Ce informatii cauta oamenii de afaceri despre partenerii lor

Conducerea unei afaceri reprezinta o misiune aproape imposibila in absenta unor informatii concrete privind partenerilor de business, spun expertii KeysFin.

"Sa stii in ce situatie financiara se afla firma cu care lucrezi, cum sta cu datoriile, in ce diferende juridice se afla etc. - sunt date care te pot ajuta sa iei o decizie optima atunci cand vine vorba de valoarea contactului, cata marfa ii pui la dispozitie, ce servicii poti sa ii prestezi, sa ai siguranta ca iti vei primi banii", sustin analistii agentiei de business information si credit risk management KeysFin, intr-o analiza remisa Ziare.com.

Din cele aproape 300.000 de interogari de date realizate in perioada 2012-2014 pe platforma a reiesit faptul ca cele mai multe (236.951) au vizat date despre companii, de la forma juridica, domeniu de activitate, codurile CAEN, la adresa si persoane de contact, informatii financiare anualizate si comunicate la Registrul Comertului.

Afacerile se fac din sufragerie: Romania, tara firmelor de apartament

58.004 dintre oamenii de afaceri care au accesat platforma au fost interesati de informatii financiare in detaliu (incasari vs cheltuieli, pierderi, lichiditatea curenta, gradul de indatorare, situatia bunurilor mobile si imobile, profitabilitate etc.), iar alte 56.045 de cautari au vizat verificari de firme prin comparatie, criteriile fiind, de regula, cele financiare.

"Sunt multi oameni de afaceri care, prin intermediul serviciilor de business information, de exemplu, isi cauta posibili parteneri de business. Dau cautare dupa CAEN, dupa oras, cifra de afaceri, isi stabilesc un profil de posibil asociat si apoi isi genereaza rapoarte concrete care ii pot ajuta sa genereze relatii de afaceri pe baze solide", afirma cei de la KeysFin.

De asemenea, din totalul interogarilor de date, cele mai multe au vizat un numar de aproximativ 200 de firme, majoritatea din retail.

"Sunt companii asa-numite volatile, care au o activitate extrem de dinamica, fiind prezente in diverse domenii ale economiei, cu precadere in comert", au explicat analistii.

Relansarea economiei, o fata morgana: Numarul firmelor noi, la nivelul minim al ultimilor 6 ani

Cautari dupa actionari

Dincolo de rezultatele financiare, de situatia generala a firmelor, aproape 55.000 de interogari au vizat informatii despre persoanele cu care fac business - actionarii persoane fizice si administratorii companiilor.

"Cei care interogheaza baza de date sunt interesati, de exemplu, in ce alte business-uri sunt implicati partenerii de afaceri, daca sunt adminstratori si actionari in acelasi timp, ce interese economice au si in ce domenii de activitate, ce istoric au firmele pe care le-au infiintat, le-au inchis, administrat etc., unde fac afaceri si la ce nivel", au mai spus expertii Keysfin.

Un alt domeniu care a generat cautari multiple a vizat legaturile dintre firme, grupurile de interese, gradul de concentrare si raspandire a business-urilor, in general legaturile dintre companii.

"Concluzia este ca, indiferent de dimensiunea business-ului, istoricul, situatia acesteia, astfel de informatii sunt esentiale pentru a creiona o evaluare care sa includa atat aspectele pozitive cat si cele cu potential negativ in relatia cu partenerul de afaceri. Pe baza acestui raport, departamentele financiare, managerii in principal, isi pot dimensiona contractele, asteptarile si masurile de prevenire pentru a exploata potentialul de dezvoltare dar si pe cel de risc", au mai spus analistii de la KeysFin.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#firme cautare informatii, #informatii firme, #informatii business , #informatii firme