Comisia Europeana: Statul roman ar fi divulgat informatii confidentiale. Guvernul nu stie nimic

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 11:32
4571 citiri
Comisia Europeana: Statul roman ar fi divulgat informatii confidentiale. Guvernul nu stie nimic

Comisia Europeana verifica o plangere venita din partea unei firme din Romania, care acuza statul ca ar fi divulgat concurentei unele informatii confidentiale, in cadrul unei licitatii. Contactati de Ziare.com, reprezentantii Guvernului au sustinut ca nu au fost informati in legatura cu aceasta situatie.

"Serviciile Comisiei Europene analizeaza o plangere venita din partea unui operator economic, in legatura cu o posibila incalcare a dispozitiilor U.E. in ceea ce priveste achizitiile publice. Plangerea se refera la protectia aspectelor confidentiale ale ofertelor la licitatii. Operatorul respectiv s-a plans de faptul ca autoritatile nationale au permis accesul celorlalti candidati (dupa deschiderea ofertelor) la clarificarile trimise catre autoritatea contractanta, in legatura cu oferta sa", au precizat reprezentantii Comisiei Europene, pentru Ziare.com.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii Guvernului ne-au trimis la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.). Presedintele institutiei, Bogdan Lehel Lorand, ne-a transmis ca "nu detine informatii referitoare la cazul mentionat".

CE verifica licitatiile din Romania: Statul divulga concurentei date confidentiale

Informatia a fost publicata luni, fiind inclusa intr-un raport al Comisiei Europene, in care se preciza ca "este in analiza interna un potential caz de incalcare in care ofertantul a fost suspectat de pret scazut, iar autoritatea contractanta a cerut documentatia pentru a verifica modul de constituire a pretului.

Autoritatea contractanta era in procedura de contestatie si au fost divulgate informatiile acestui candidat celorlalti candidati (concurentilor). Acesta este un caz in Romania, aflat in curs de analiza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Comisia Europeana verificare licitatie Romania, #Comisia Europeana ancheta licitatie Romania, #ancheta licitatie Romania , #informatii firme