Firmele nu mai au voie sa cumpere sine de cale ferata

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 19:28
3233 citiri
Firmele nu mai au voie sa cumpere sine de cale ferata

Guvernul interzice firmelor care lucreaza cu deseuri industriale reciclabile sa mai cumpere de la persoane fizice metale feroviare, precum sina de cale ferata, argumentand ca furturile de materiale au ridicat suma pagubelor la peste 10 milioane lei si afecteaza grav siguranta circulatiei trenurilor.

Interdictia va fi introdusa printr-o ordonanta de urgenta, argumentata prin numarul mare al cazurilor de furturi de materiale si componente ale infrastructurii feroviare si riscul ca, in aceste conditii, sa nu mai fie asigurate conditiile de siguranta a circulatiei trenurilor la viteza ridicata.

"Se interzice achizitionarea de la persoane fizice a metalelor feroase si neferoase si a aliajelor acestora utilizate in activitatea feroviara, de tipul sinei de cale ferata, piese ale aparatelor de cale, contrasine, parti componente ale instalatiilor de siguranta circulatiei, cabluri de semnalizare si telecomunicatii feroviare, componente ale instalatiilor de electrificare feroviare, componente ale materialului rulant si alte asemenea", se arata in documentul citat de Telegraf de Constanta.

Firmele care incalca interdictia vor fi amendate cu sume cuprinse intre 1.500 si 3.000 lei.

Documentul releva ca numarul cazurilor de sustrageri de componente ale infrastructurii feroviare, in care autorii raman neidentificati in majoritatea situatiilor, a crescut de la 562 cazuri in 2007 si 718 cazuri in 2008 la 1.533 cazuri de furt in 2009, valoarea pagubelor majorandu-se corespunzator, de la 1,29 milioane lei in 2007 si 4,6 milioane lei in 2008 la peste 10 milioane lei in 2010.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#furt linie cale ferata, #furt sine CFR, #fier vechi sine CFR, #interdictie vanzare sine tren , #informatii firme