Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ICEMENERG trece de la Transelectrica la Ministerul Economiei

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 11:48
2584 citiri
ICEMENERG trece de la Transelectrica la Ministerul Economiei

Societatea Comerciala "Institutul de Cercetari si Modernizari Energetice (ICEMENERG)" SA, filiala a Transelectrica, s-a reorganizat si a trecut sub coordonarea Ministerului Economiei ca Institut National de Cercetare-Dezvoltare pentru Energie - ICEMENERG.

Astfel, capitalul social subscris al Transelectrica se diminueaza cu 1,084 milioane lei, reprezentand capitalul social al fostei societatii comerciale. De asemenea, Ministerul Economiei, in calitate de minister coordonator, cuprinde in bugetul de venituri si cheltuieli fondurile necesare ICEMENERG pentru realizarea de investitii, dotari, aparatura, echipamente si instalatii, potrivit unei Hotarari de Guvern publicata vineri in Monitorul Oficial.

Institutul nou creat va avea ca obiect principal de activitate cercetarea-dezvoltarea in domeniul energiei. ICEMENERG preia de altfel toate drepturile si este tinut de toate obligatiile aferente fostei societati comerciale, care se desfiinteaza.

Totodata, personalul institutului este preluat prin transfer de la fosta societate ICEMENERG si va negocia un nou contract colectiv de munca, se mai arata in HG.

Transelectrica mai administreaza filialele: OPCOM, Smart, Formenerg, ICE Service si Teletrans.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ICEMENERG transelectrica, #ICEMENERG instititut , #informatii firme