Ziare.com

Termoelectrica va intra in lichidare, raman centre doar la Galati si Braila

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 21:12

   

Termoelectrica va intra in lichidare, raman centre doar la Galati si Braila
Termoelectrica va intra in lichidare si va fi desfiintata in acest an, odata cu filialele neviabile, a declarat luni Alexandru Sandulescu, director general in cadrul Ministerului Economiei.

"Vom extrage din Termoelectrica termocentralele viabile, care si-au dovedit utilitatea in timpul iernii, adica Galati si Braila. Restul Termoelectrica va intra in lichidare, iar restul centralelor vor disparea", a spus Sandulescu, in cadrul unei conferinte pe teme energetice.

In cadrul Termoelectrica mai activeaza in acest moment termocentralele Deva si Paroseni, care vor fi incluse in Complexul Energetic Hunedoara, si Electrocentrale Bucuresti, care va fi privatizata.

Prin urmare, centralele care vor disparea sunt Doicesti si Borzesti.

Potrivit lui Sandulescu, tot in acest an vor fi cunoscuti investitorii de la hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti.

In ceea ce priveste proiectul reactoarelor 3 si 4, Sandulescu a precizat ca "mai este loc pentru noi investitori".

"Cred ca investitorii vor veni in conditiile in care volumul investitiilor si riscul vor fi ceva mai clare", a completat oficialul ministerial.

Sursa: rNews

Articol citit de 1926 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Termocentrala de la Galati, viabila???!!!

Mai cap de stiuca, pai indienii de la Mittal nici nu au vrut sa auda de ea,( ei au inchis cocseriile pe motiv de ineficienta, preferand sa-l aduca din Polonia...) avand costuri de productie de sase ori mai mari, necesitand import de carbune sau pacura, la preturi prohibitive si avand tehnologie de 30 de ani lumina...Viabila au facut-o interesele de partid, ca altfel in iarna trecuta daca galatenii rebegeau de frig, voi nu mai pupati nici un vot. Mi-e scarba!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor