Complexul Energetic Hunedoara a intrat din nou in insolventa

Joi, 23 Iunie 2016, ora 13:37
2794 citiri
Complexul Energetic Hunedoara a intrat din nou in insolventa
Foto: Complexul Energetic Hunedoara

Tribunalul Hunedoara a decis, miercuri, reintrarea in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

De asemenea, instanta a numit acelasi administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova, potrivit unor surse din sectorul energetic citate de Agerpres.

CEH intrase in insolventa pe 7 ianuarie, insa Curtea de Apel Alba Iulia a admis, in 3 mai, apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petrosani impotriva sentintei de intrare in insolventa, aceasta fiind anulata si cauza trimisa spre rejudecare la instanta de fond.

In prima perioada de insolventa, judecatorul sindic numise tot firma GMC drept administrator judiciar, desi Ministerul Energiei propusese casa de insolventa Euro Insol.

O companie cu probleme

In cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de angajati la termocentralele Mintia si Paroseni, precum si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice.

Mai mult, lipsa eficientei face ca electricitatea produsa de compania de stat sa fie cea mai scumpa din tara, 300 de lei pe megawatt ora, de doua ori mai mult decat pretul mediu din piata.

In aceste conditii, la inceputul lunii mai, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a declarat intr-o conferinta de presa ca riscul de faliment in privinta Complexului Energetic Hunedoara a existat inca de la inceput, dar, intr-un fel sau altul, compania va fi salvata, fiind identificate deja solutii concrete.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#insolventa complex energetic hunedoara , #insolventa