Complexul Energetic Hunedoara isi cere insolventa. Directorul general a fost demis

Marti, 29 Decembrie 2015, ora 14:38
2703 citiri
Complexul Energetic Hunedoara isi cere insolventa. Directorul general a fost demis
Foto: Arhiva Facebook/Departamentul Energetic

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus, marti, la Tribunalul Hunedoara o cerere pentru deschiderea procedurii de intrare in insolventa, dosarul urmand sa fie judecat de Sectia a II-a civila - Contencios Administrativ si Fiscal.

"Termenul de judecata nu a fost inca stabilit, cererea fiind depusa abia astazi (marti - n.red.). Dosarul va fi judecat de Sectia a II-a civila - Contencios Administrativ si Fiscal", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman.

Pe de alta parte, tot marti, Consiliul de Administratie (CA) al CEH l-a revocat din functie pe directorul general al companiei, Emil Florut, activitatea de conducere a societatii fiind preluata de actualul director al Directiei Miniere din cadrul CEH, Viorel Stancu.

Presedintele CA al CEH, Aurelian Ghimpau, a declarat ca intre fostul director general si membrii Consiliului au existat mai multe neintelegeri, intre care si faptul ca acesta nu a intocmit la timp un plan propriu de management al societatii, in intervalul stabilit de 90 de zile.

"Ne-a trimis pe 24 (decembrie - n.red.), cu o intarziere de doua zile, ca o sfidare - o consideram noi, un extras din planul de reorganizare pe care l-a produs Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) pentru Bruxelles", a afirmat Aurelian Ghimpau.

Fostului director general al CEH i se mai reproseaza faptul ca nu a trimis membrilor CA raportul de activitate pe trimestrul III, ca ar fi absentat prea mult de la sediul societatii si ca ar fi avut o relatie deficitara cu sindicatele.

Noul director general al CEH, Viorel Stancu, este si directorul Diviziei Miniere din cadrul companiei. Mandatul acestuia a fost stabilit, pentru inceput, la o luna de zile.

Emil Florut a fost desemnat in functia de director general al CEH in luna septembrie 2015, in conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Datorii imense, situatie dezastruoasa

Potrivit datelor economice prezentate luni, la Petrosani, de ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, CEH are datorii care depasesc 1,2 miliarde de lei si popriri pe toate conturile.

In cadrul CEH lucreaza circa 6.400 de angajati la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni.

Ministrul Energiei, in vizita la CE Hunedoara: O astfel de situatie e complet inadmisibila

Situatia financiara a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) este dezastruoasa si s-ar putea ajunge chiar la falimentul companiei, ceea ce ar genera probleme sociale enorme in Valea Jiului si ar pune in pericol siguranta sistemului energetic national, a scris luni ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe contul sau de Facebook.

"In aceasta dimineata, ma aflu la Complexul Energetic Hunedoara intr-o vizita de lucru, impreuna cu secretarii de stat Corina Popescu si Cristian Busu. Situatia financiara a companiei este dezastruoasa si temerea principala este ca putem ajunge chiar la un faliment. O astfel de situatie este complet inadmisibila, pentru ca ne-am vedea pusi in fata unei probleme sociale enorme in Valea Jiului si a unei probleme de siguranta a sistemului energetic national", a subliniat Grigorescu.

"Astept de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara sa inteleaga ca de actiunile ei depinde soarta a zeci de mii de familii din Valea Jiului.

Nu ne permitem nicio greseala si nicio ezitare si e de datoria mea sa ii atentionez pe toti cei implicati ca gravitatea situatiei poate aduce cu sine repercusiuni majore pentru toti actorii implicati", a adaugat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Complexul Energetic Hunedoara insolventa , #insolventa
Comentarii
T
tudorion46
rank 5