Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce a fost blocata insolventa Hexi Pharma: Exista riscul sa isi micsoreze in mod fraudulos patrimoniul

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 20:58
4110 citiri
De ce a fost blocata insolventa Hexi Pharma: Exista riscul sa isi micsoreze in mod fraudulos patrimoniul
Foto: Facebook/ Hexi Pharma Co.

Judecatoria Sectorului 5 a blocat insolventa Hexi Pharma pe motiv ca exista riscul ca aceasta companie sa isi micsoreze in mod fraudulos patrimoniul, in conditiile in care are mari datorii catre o alta firma detinuta tot de Dan Condrea.

Judecatoria Sectorului 5 a dat publicitatii miercuri motivele pentru care a decis pe 16 mai ca firma Hexi Pharma nu are voie sa se dizolve, sa isi instraineze activele, sa produca si sa vanda biocide pe o perioada de doua luni, dupa ce magistratii au admis o cerere depusa in acest sens de procurorii Parchetului General.

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharma a renuntat la cererea de insolventa

In motivarea deciziei, instanta sustine ca, in conditiile in care Hexi Pharma a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de intrare in insolventa, este necesara impunerea unor masuri preventive care sa impiedice diminuarea patrimoniului companiei, dupa ce aceasta a fost pusa sub acuzare de procurorii Parchetului General "si ar face imposibila o eventuala tragere la raspundere penala si recuperarea prejudiciului".

ANAF-ul, cu ochii pe Hexi Pharma: Si-a cerut insolventa pentru ca este "o umbrela foarte buna"

Pe 16 mai, Judecatoria Sectorului 5 a decis ca firma Hexi Pharma nu are voie sa se dizolve, sa isi instraineze activele, sa produca si sa vanda biocide pe o perioada de doua luni, dupa ce magistratii au admis o cerere depusa in acest sens de procurorii Parchetului General.

Aceasta decizie a blocat practic procesul deschis la Tribunalul Bucuresti, in care Hexi Pharma solicita intrarea in insolventa.

Hexi Pharma a fost pusa sub urmarire penala de procurorii Parchetului General pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, fiind suspectata ca, in perioada 2012 - 2016, a vandut catre 300 de spitale produse biocide improprii.

Compania condusa de Dan Condrea sustinea ca are de platit datorii de 23,4 milioane lei catre bugetul de stat si catre diversi furnizori, dar si facturi neachitate catre doua firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro.

Cele doua firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol si Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, doua off-shore-uri controlate de patronul Dan Condrea.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#motivare insolventa Hexi Pharma, #Hexi Pharma insolventa, #blocare insolventa Hexi Pharma , #ancheta