Ziare.com

Dealer KIA, inchis dupa ce si-ar fi tepuit clientii

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 14:15

   

Dealer KIA, inchis dupa ce si-ar fi tepuit clientii
O firma din Ramnicu Valcea, dealer KIA, a intrat in insolventa, iar compania KIA Motors Romania a renuntat la serviciile ei, dupa ce ar fi incasat bani de la clienti pentru achizitionarea unor masini care nu au mai fost livrate niciodata.

Este al doilea dealer KIA in decurs de mai putin de un an unde s-a constatat ca au fost inselati clientii, iar companina KIA Motors Romania a renuntat la serviciile acestora.

Neintelegerile dintre dealer si importator platite de clienti

Firma Planet Motors SRL din Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, dupa ce principalul partener de afaceri a renuntat la ea ca dealer in reteaua din Romania. In fapt, la mijloc par a fi unele neintelegeri si inginerii financiare pe care cei de la Planet Motors le-ar fi facut, de pe urma carora insa au avut de pierdut clientii dealerului.

Unul dintre fostii sefi de la Planet Motors, Paul Ureche, directorul de vanzari, sustine ca ruptura dintre KIA Motors Romania si Planet Motors SRL s-ar fi produs din cauza unor deconturi ce ar fi trebuit sa se faca prin compensare, lucru ce nu s-a intamplat in realitate.

"Eu era normal sa vand masini, sa fac facturi, acesta era serviciul meu, fiind director de vanzari. Intre timp insa patronul societatii a renuntat la mine, iar la nivelul conducerii firmei s-a cerut insolventa. Pot sa va spun ca intreg controlul banilor firmei nu era la noi, ma refer la cei de la vanzari, ci erau o gramada de alti directori, patronul, administratorul firmei", ne-a declarat Paul Ureche, fost director de vanzari Planet Motors.

Acesta recunoaste ca din neintelegerile dintre dealer si KIA Motors cel care plateste este clientul, insa pretinde ca tot ce insemna plati le facea doar conducerea societatii.

A luat banii clientilor pe masini, dar a uitat sa le achite importatorului

Responsabilul de PR al KIA Motors, Bogdan Pasa, confirma ca dealerul Planet Motors SRL din Ramnicu Valcea nu mai face parte din reteaua ce distribuie masinile marca KIA si sustine ca i-a sfatuit pe oamenii care s-au plans la ei sa se adreseze instantei.

"Lucrurile sunt foarte simple, noi in calitate de importator avem contracte de distributie cu dealeri. SC Planer Motors este un SRL independent care, banuiesc, a luat banii de la clienti, dar nu a achitat mai departe la noi si noi nu le-am livrat masinile", declara Pasa.

Potrivit lui Pasa, cazul de la Ramnicu Valcea este identic cu cel de la Bacau de anul trecut din vara, cand la fel un dealer a pagubit mai multi clienti care au platit acestuia pentru a-si achizitiona masini, dar dealerul nu a achitat importatorului.

Teapa de peste o jumatate de miliard de lei vechi

O familie din Petrosani a luat o teapa de la firma Planet Motors din Ramnicu Valcea de peste o jumatate de miliard de lei vechi. Pagubitii au scos bani din banca pentru a-si achita masina, dar in loc sa se bucure de autoturism au ajuns sa plateasca de aproape 9 luni de zile in fiecare luna 1.000 de lei creditul la banca.

"Am platit in data de 24.06.2009 un avans firmei Planet Motors SRL de 7.530 de lei, deoarece am dorit sa-i cumpar o masina baiatului meu. Cei de la firma dupa un timp mi-au spus ca importatorul nu livreaza masina pana n-o achit integral, iar in aceste conditii in septembrie am facut un imprumut in banca si am achitat diferenta de 42.464 lei.

In termen de 10 zile, potrivit contractului, ar fi trebuit sa mi se livreze masina insa au fost depasite toate termenele. Am sunat si la importator, la KIA Motors, iar ei si-au cerut scuze si au zis ca or sa rezolve problema. A trecut insa aproape un an si eu nu am masina si nici nu am reusit sa imi recuperez banii", declara Ileana Bodea, pagubit (foto).

Pagubitul banuieste ca o parte din conducerea dealerului Planet Motors ar fi si actionari la KIA Motors Romania, dat fiind faptul ca i-a fost recomandat acest dealer in momentul in care si-a manifestat dorinta de a cumpara masina.

"Domnul Paul Ureche a venit la mine ca reprezentant al KIA Motors Romania si mi-a recomandat sa merg la Ramnicu Valcea. Ulterior, in contractul pe care il am, domnul Ureche apare ca director general al firmei Planet Motors. Cred ca am fost o victima sigura", mai spune Bodea.

In plus, pagubitul sustine ca nu este de acord cu faptul ca importatorul KIA Motors incearca sa se dezvinovateasca in conditiile in care dealerii, desi sunt independenti, au totusi un contract de reprezentare care cuprinde o serie de clauze.

Pentru a-si recupera banii, Ileana Bodea spune ca a dat in judecata firma atat pe civil, cat si in penal pentru inselaciune.

Citeste mai multe despre dealer KIA insolventa KIA teapa clienti
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3576 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor