Firma fratelui lui Ghita a ajuns in insolventa, pentru ca nu a primit 20 de milioane de lei ajutor de la stat

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 09:40
6066 citiri
Firma fratelui lui Ghita a ajuns in insolventa, pentru ca nu a primit 20 de milioane de lei ajutor de la stat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Firma detinuta de fratele fostului deputat Sebastian Ghita, fugar si cu mandat de arestare in lipsa pe numele sau, a intrat in insolventa, pentru ca Ministerul de Finante a refuzat sa deconteze un ajutor de stat de peste 20 de milioane de lei.

Este vorba despre compania de telefonie 2K Telecom, detinuta integral de Alexandru Ghita. Tribunalul Prahova a admis, pe 10 ianuarie, cererea de insolventa depusa de aceasta firma.

Motivul? Finantele nu au decontat un ajutor de stat de 20,3 milioane de euro, ceea ce a obligat compania sa amane platile catre furnizori, se arata in hotararea instantei prin care a fost admisa solicitarea de insolventa, citata de Profit.ro.

Amintim ca 2K Telecom a depus cererea pe 29 decembrie 2016, iar in motivare a scris ca are datorii de peste 166 milioane de lei, acumulate in urma unor circumstante economice nefavorabile, datorii pe care nu are cum sa le plateasca, din lipsa de lichiditati.

"Un alt factor important care a dus la dezechilibrul situatiei financiare a companiei a fost refuzul Ministerului Finantelor de a deconta cererea de plata in cadrul proiectului de investitii realizat de 2K Telecom.

In baza contractului de finantare, compania a efectuat investitii de 50,7 milioane de lei si a angajat 103 persoane suplimentar fata de cei aproximativ 100 de angajati existenti, pentru care au fost achitate salarii si taxe aferente, iar valoarea ajutorului de stat era de 20,3 milioane de lei, dar in martie 2016 Ministerul Finantelor a revocat acordul de finantare", se arata in sentinta instantei, care adauga ca firma nu si-a mai putut plati furnizorii din aceasta cauza.

Judecatorii au precizat ca, astfel, "creditorii au inceput executarea silita impotriva 2K Telecom, iar in prezent unele din conturile societatii sunt poprite in vederea recuperarii creantelor, la data formularii prezentei cereri, 29 decembrie 2016, valoarea datoriei exigibile fiind in cuantum de 166,55 milioane de lei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#firma frate Ghita insolventa , #insolventa