Firma regelui asfaltului din Brasov a intrat in insolventa

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 16:33
3949 citiri
Firma regelui asfaltului din Brasov a intrat in insolventa
Foto: Forbes

Tribunalul Brasov a aprobat, miercuri, intrarea companiei Vectra Service SRL, detinuta de omul de afaceri Marcel Butuza, in procedura de insolventa.

"Sectorul constructiilor de drumuri se confrunta in continuare cu o situatie dificila. In mod paradoxal, spunem noi, pentru ca activam intr-o economie in care una dintre cele mai mari oportunitati o reprezinta proiectele de infrastructura, in conditiile in care Romania are unul dintre cele mai ridicate preturi pe km de autostrada din Europa.

Suntem optimisti cu privire la sansele de redresare ale companiei Vectra SRL, insa nu ne putem pronunta cu exactitate decat dupa ce diagnosticam corect starea acesteia. Iar pentru ca acest lucru sa se intample, este intai necesar sa facem o analiza minutioasa a starii actuale a companiei si a perspectivelor sale", a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania, administrator judiciar al companiei, conform comunicatului publicat pe siteul companiei.

Vectra Service SRL este una dintre cele mai mari companii de constructii din Romania, insa pe fondul crizei economice aparute in 2008, si-a redus activitatea. Conform datelor raportate la Ministerul Finantelor, cifra de afaceri a companiei a scazut cu aproape 100 milioane de lei in 2012 fata de 2011.

Pierderile din ultimii ani au fost generate de reducerea numarului de achizitii publice, principala sursa de venit a companiei, si de numarul mic de investitii private in zona Brasov.

Mai mult, compania are de recuperat o serie de datorii, din anul 2011 si pana in prezent, de la diverse institutii publice pentru care a executat lucrari de constructii. Neincasarea acestor sume genereaza dezechilibre in fluxul de numerar al companiei, contribuind de asemenea la starea de insolventa, mai sustin avocatii.

"In perioada urmatoare, specialistii Casei de Insolventa Transilvania vor analiza perspectivele de redresare ale companiei, precum si contextul in care aceasta isi desfasoara astazi activitatea comerciala", se mai arata in comunicat.

Averea lui Marcel Butuza, supranmit "regele asfaltului din Brasov", este estimata in ultima editie a Top 300 Capital la 72-74 milioane de euro. Omul de afaceri ocupa pozitia 57 in topul milionarilor romani, in scadere fata de 2012.

Printre marile proiecte de infrastructura demarate de firma lui se numara centruile ocolitoare ale Timisoarei si Sibiului, dar si aeroportul din Brasov.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#insolventa regele asfaltului Brasov, #insolventa Vectra Service, #insolventa Marcel Butuza , #insolventa