Radu Carp, atac la Ponta: Nu CCR incurajeaza evaziunea fiscala, ci chiar Guvernul!

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 14:41
4469 citiri
Radu Carp, atac la Ponta: Nu CCR incurajeaza evaziunea fiscala, ci chiar Guvernul!

Radu Carp, specialist in drept constitutional, a cerut demisia celor care au redactat textul Legii insolventei, care s-a dovedit a fi neconstitutionala si l-a atacat pe Victor Ponta, precizand ca Guvernu sau este cel care sprijina evaziunea fiscala.

"Sa-si dea demisia cei care au redactat aceste texte neconstitutionale, se pare ca tapul ispasitor este tot CCR, nu cei care le-au scris. Un asemenea comportament a fost combatut de opinia publica romaneasca, dar si de Comisia Europeana.

Nu CCR incurajeaza evaziunea fiscala, ci chiar Guvernul, pentru ca refuza sa puna in aplicare ce spune mediul de afaceri. Din evaziune fiscala se pot naste resurse suplimentare pentru cei de la guvernare. Principalul adversar al evaziunii fiscale este chiar Guvernul. In campanie au promis ca vor reduce cu 5% a CAS la angajator, dar au uitat", a spus Radu Carp, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

El a condamnat si decizia Executivului de a "rezolva anumite probleme", cum ar fi Codul insolventei, prin adoptarea unor ordonante de urgenta, astfel ca foarte putine legi au fost trimise spre dezbatere in Parlament.

"Guvernul Ponta nu mai are nevoie de Parlament si se pare ca nu are nevoie nici de noi, de cetateni", a mai spus Radu Carp.

Ponta, atac la CCR pe Codul insolventei: Sprijina evaziunea fiscala

Decaratiile lui Radu Carp vin in contextul in care premierul Victor Ponta a criticat, miercuri, decizia Curtii Constitutionale de a declara noul Cod al insolventei neconstitutional, afirmand ca CCR impiedica Guvernul sa combata evaziunea fiscala.

"Evaziunea fiscala vad ca acum este sprijinita si de Curtea Constitutionala, care nu ne lasa sa combatem evaziunea fiscala. Legea actuala incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe", a declarat prim-ministrul.

Noul Cod al insolventei a fost declarat marti neconstitutional, in urma unei sesizari depuse de Avocatul Poporului, depusa pe 9 octombrie, care a atacat prevederea potrivit careia actul normativ se aplica tuturor procedurilor aflate in derulare, sustinand ca acest lucru nu ar respecta principiul previzibilitatii din Constitutie.

Codul insolventei, neconstitutional

De asemenea, a fost atacat articolul potrivit caruia activitatea posturilor de radio si televiziune se suspenda incepand cu deschiderea procedurii de insolventa si pana la confirmarea planului de reorganizare.

Codul insolventei a fost aprobat de Guvern pe data de 2 octombrie ca ordonanta de urgenta, ceea ce inseamna ca nu a mai fost nevoie de avizul Parlamentului, precum in cazul proiectelor de lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Radu Carp legea insolventei, #reactii Ponta CCR codul insoventei, #reactii Ponta CCR evaziune fiscala, #Ponta ataca CCR codul insoventei, #Ponta CCR evaziune fiscala , #insolventa