Termoelectrica va intra in faliment, dupa externalizarea activelor viabile

Marti, 11 Mai 2010, ora 13:54
1949 citiri
Termoelectrica va intra in faliment, dupa externalizarea activelor viabile

Activele neprofitabile ale Termoelectrica vor fi eliminate, iar societatea va intra in faliment, dupa ce activele viabile vor intra in noua companie nationala, a declarat, marti, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, la o conferinta de presa.

"In cazul Termoelectrica sunt active care au potential. Vom cauta o solutie pentru Doicesti, dar in acest moment nu vad una. Datoriile istorice ingreuneaza activitatea entitatilor profitabile. Dupa externalizarea activelor viabile, cum sunt Borzesti, Braila, Elcen, Paroseni, Galati, celelalte sunt eliminate iar compania intra, practic, in procedura de faliment", a afirmat Adriean Videanu.

Hidorenergetica va fi infiintata prin fuziunea filialelor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Bucuresti din cadrul Termoelectrica si va avea in structura sucursala Paroseni si Termoserv Paroseni din Termoelectrica, filialele Hidroelectrica din Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina, precum si parti din Compania Nationala a Huilei, care se divizeaza.

Consumul de energie electrica a crescut cu 4,2 la suta in primul trimestru al anului 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009, insa acest lucru nu s-a reflectat in productia termoelectrica, a declarat ministrul Economiei.

Oficialul MECMA a mentionat ca sectorul energetic, cel de gaze naturale si productia industriala sunt, in continuare, domeniile care sustin reluarea cresterii economice a Romaniei.

"Productia industriala a crescut cu 4,1 la suta in primul trimestrul din 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In luna martie 2010, fata de martie 2009, productia industriala s-a majorat cu 6,6 la suta, ceea ce arata ca se mentine trendul reluarii cresterii industriei si acest sector reprezinta suportul reluarii cresterii economice in ansamblu", a adaugat Videanu.

Ministrul Economiei a precizat ca industria bunurilor de capital a crescut cu 11,9 la suta in primul trimestru, iar nivelul comenzilor noi in industrie s-a majorat cu 29 la suta, in timp ce industria constructiilor a consemnat o cadere importanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Termoelectrica faliment , #insolventa