Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aeroport construit de chinezi in Romania, garantat cu lemn sau resurse minerale

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 12:41
4909 citiri
Aeroport construit de chinezi in Romania, garantat cu lemn sau resurse minerale

Statul roman le-ar putea oferi garantii sub forma de produse din lemn sau resurse minerale companiilor chineze care intentioneaza sa construiasca Aeroportul International Brasov-Ghimbav.

Proiectul aeroportului a fost prezentat de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov Mihai Pascu in cadrul forumul economic romano-chinez, care s-a desfasurat saptamana trecuta, la Beijing, informeaza Buna ziua Brasov.

Printre companiile care au participat la eveniment s-au numarat Yuanda Enterprise Group, China CAMC Engineering Co Ltd, China National Aero-Technology Impert & Export Coroporation, Jiuchuang Group sau China Civil Engineering Construction Corporation.

China a alocat 280 de milioane de dolari pentru investitii imediate in Romania, prin Banca de import-export a Chinei. Pentru proiectele publice trebuie sa existe garantii guvernamentale. Vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, a aratat ca "atat la nivelul Comisiei Europene, cat si cu Fondul Monetar International, garantiile de stat se dau greu, aproape deloc".

Insa garantiile nu trebuie sa fie neaparat sub forma de cash, ci pot consta si in produse.

"O solutie, discutata de principiu si care trebuie analizata in Guvern, unde un rol esential il are domnul ministru al Economiei, Constantin Nita, este aceea de a garanta in loc de cash cu resurse minerale si lemn, in contrapartida pentru o parte din garantiile financiare ale statului roman.

Ce trebuie sa se inteleaga in urma acestor discutii este faptul ca toata lumea este deschisa unei colaborari si punerea in practica a acestui proiect. Totul este sa gasim solutiile in concordanta cu cerintele partenerilor asiatici si ale conventiilor pe care Romania le are cu forurile europene si FMI", a explicat Mihai Pascu.

De asemenea, potrivit acestuia, conditiile de creditare cerute de chinezi sunt "extraordinar de bune".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#aeroport Brasov garantii chinezi, #Aeroport International Ghimbav , #investitii straine