Burger King pleaca din Romania, cine urmeaza?

Marti, 19 Iunie 2012, ora 08:34
6180 citiri
Burger King pleaca din Romania, cine urmeaza?
Foto: Arhiva

Operatorul francizei Burger King in Romania, Compania Atlantic Restaurant System, va inchide saptamana aceasta ultimele doua restaurante pe care le mai avea pe piata locala, decizie care marcheaza iesirea de pe piata a lantului de fast food.

In ultima saptamana au fost inchise alte trei locatii - Baneasa Shopping City, Plaza Romania si Bucuresti Mall, scrie Ziarul Financiar.

Plecarea Burger King este numai o etapa din ciclul plecarii marilor companii care au investit in Romania. Ultimele zvonuri dau drept sigura plecarea Carrefour.

Retailerul francez ar putea iesi din 9 state in care este foarte prezent, iar acest lucru ar putea avea loc in aceasta vara, se afirma intr-un raport al ING, publicat in aprilie. Italia, Turcia, Belgia sunt printre statele vizate, dar pe lista mai apar si Grecia, Polonia si chiar Romania.

Pe de alta parte, informatiile privind planurile unor grei din piata de energie de a parasi Romania, nemultumiti de nivelul tarifelor reglementate, au inceput sa circule discret pe piata inca din primavara acestui an. Gaz de France si E.ON se afla printre gigantii care ar putea pleca din tara noastra.

In mai 2012, compania britanica Regal Petroleum a anuntat ca-si vinde subsidiara din Romania catre Zeta Petroleum, pentru 650.000 de dolari, singurul activ semnificativ al unitatii fiind o participatie de 50% la perimetrul gazeifer Suceava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Burger King pleaca Romania, #Carrefour pleaca Romania, #companii pleaca Romania , #investitii straine