Chinezii vor sa investeasca in industria IT din Romania

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 19:28
2399 citiri
Chinezii vor sa investeasca in industria IT din Romania
Foto: Reuters

Companiile de software din China sunt interesate de a investi in Romania, tara noastra fiind vazuta ca o poarta de intrare pe piata europeana, pentru aceste firme.

Avantajele competitive ale Romaniei au fost prezentate, miercuri, la Beijing, in cadrul unei intalniri dintre ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, si reprezentantii industriei de software din China, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Printre avantajele subliniate de ministrul Vreme in vizita la Beijing cu scopul atragerii de investitii in sectorul IT&C se afla forta de munca bine pregatita, cunoasterea de limbi straine si avantajele fiscale oferite de Guvernul roman.

La intalnire au participat reprezentanti ai firmelor China National Software and Service Co., Ltd; Digital China Holdings Limited; Tencent Technologies; NetEase.com, Inc.; Kingdee International Software Group Company Limited; Beyonsdsoft Co. Ltd; iSoftStone Holdings Limited; NSFOCUS Information Technology Co., Ltd.; Alibaba Network Technology Co., Ltd.; United Information Technology Co., Ltd.; Centrin Data System Co., Ltd.

Ca urmare a discutiilor avute si a interesului manifestat de companiile chineze cele doua parti au hotarat sa organizeze in cursul acestui an, la Bucuresti, un Forum economic bilateral in sectorul IT&C. La Forum vor participa companii chineze si romane, in scopul dezvoltarii de parteneriate si pentru promovarea unor investitii din partea marilor companii din China in tara noastra.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#China investitii IT Romania, #Romania industrie IT, #Romania investitii China , #investitii straine