Daewoo si Samsung, posibili investitori la Cluj

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:30
3126 citiri
Daewoo si Samsung, posibili investitori la Cluj
Foto: Arhiva

Clujul isi consolideaza pozitia de pol investitional al Romaniei cu lansarea a doua noi parcuri industriale, extinderea altor doua si atragerea de investitii straine noi, duble fata de Capitala.

Primarul Sorin Apostu se declara increzator in sansele orasului de a atrage investitii din partea companiilor Daewoo si Samsung, scrie Capital.

Intors dintr-o vizita in Coreea de Sud, Apostul a afirmat ca orasul sau are prima sansa de a atrage o investitie din partea Daewoo chiar daca nu se afla pe lista lor pana acum. "Rezultatele discutiilor se vor concretiza, probabil, in prima parte a lui 2011", spune Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Si Samsung ar putea sa faca investitii serioase la Cluj, compania facand parte deja, alaturi de Primaria Cluj-Napoca, dintr-un consortiu, Open Bridge, a carui menire este "sa faciliteze accesul societatilor coreene pe piata europeana prin utilizarea Clujului ca rampa de lansare".

De asemenea, o companie producatoare de subansamble urmeaza sa creeze aproximativ o mie de locuri de munca, iar una de servicii va genera cel putin 300.

Pana se vor concretiza aceste planuir, cea mai recenta si serioasa investitie este cea a ING, care cheltuieste 250 de milioane pe dezvoltarea Centrului Regional de Servicii pentru clientii din Europa Centrala.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Daewoo investitie Cluj, #Samsung investitie Cluj, #Cluj investitii , #investitii straine
Comentarii
Poza Terente
Terente
rank 2
Felicitari cetatenilor din Cluj,