Este oficial: Daimler va produce componente pentru Mercedes la Cugir

Marti, 28 Mai 2013, ora 10:00
2331 citiri
Este oficial: Daimler va produce componente pentru Mercedes la Cugir
Foto: DPIIS

Dan Sova, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine si reprezentantii legali ai Daimler AG au semnat, luni, acordul investitional intre Guvern si constructorul german.

Potrivit documentului, grupul din Stuttgart va investi peste 300 de milioane de euro in filiala sa din Romania, Star Transmission, pentru a servi segmentul de varf al cererii de cutii de viteze si componente ale sistemelor de transmisie ale Mercedes.

Dan Sova a asigurat delegatia germana de faptul ca Guvernul Romaniei, impreuna cu autoritatile locale, vor face toate eforturile necesare pentru asigurarea unui bun climat investitional, astfel incat compania germana sa aiba cele mai bune conditii pentru a-si desfasura si dezvolta investitia, se afirma intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

In aprilie, compania germana Daimler a anuntat ca intentioneaza sa construiasca o fabrica de componente auto in Romania, locatia aleasa fiind Cugir (judetul Alba), unde constructorul este deja prezent prin compania Star Transmission.

Star Transmission Cugir a fost infiintata in 2001 in urma unei asocieri dintre Daimler AG, care detine 78% din actiuni, si Compania Nationala ROMARM, cu restul de 22%.

In urma cu cinci ani, Guvernul s-a aflat in discutii cu grupul german Daimler, care hotarase sa construiasca o noua fabrica pentru productia de automobile Mercedes Benz in Europa de Est.

In final, Daimler a decis insa sa deschida fabrica in Ungaria, la Kecskemet, oras situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, cu o investitie de 800 milioane euro si 2.500 locuri de munca asigurate.

M.M.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Daimler componente Mercedes Cugir, #Daimler contract Sova, #Star Transmission Daimler Romania , #investitii straine