Ziare.com

Investitorii vienezi "valseaza" in continuare in economia romaneasca

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 15:06

   

Investitorii vienezi "valseaza" in continuare in economia romaneasca
Austria este cea de-a doua mare tara care investeste in Romania iar potrivit ambasadorului Michael Schwarzinger investitiile vor continua. Acesta sanctioneaza insa lipsa de transparenta din sectorul public.

Cu toate ca anul trecut a fost unul dificil, companiile austriece au continuat sa se extinda, in special in domeniile industriei si retailului, iar investitiile directe au atins 9,2 milioane de euro, adica 18,1% din totalul direct de capital strain ajuns in tara, noteaza The Diplomat.

Companiile austriece au fost active in sectorul bancar si cel al asigurarilor, cu firme mari precum Erste; in industria producatoare de lemn, cu investitii de la Schweighofer, Egger sau Kranospan; in constructii, cu Baumit, Wienerberger, Lasselsberger, Bramac si Tondach; si retaileri cu nume mari ca bauMax, Hevis si Billa. Sunt in mod curent peste 6.000 de firme cu capital austriac active pe piata din Romania, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Toleranta zero lipsei de transparenta

Totusi, dupa cum subliniaza investitorii si oficialii, Romania trebuie sa lucreze in in continuare in ceea ce priveste administratia publica si infrastructura.

"Romania este o importanta destinatie de afaceri pentru companiile austriace; cu toate acestea, este crucial pentru Guvernul Romaniei sa lucreze pentru mediul de afaceri si sa aiba toleranta zero pentru lipsa de transparenta si managementul deficitar, sa investeasca mai mult in infrastructura", a declarat ambasadorul austriac H.E. Michael Schwarzinger.

Investitorii austrieci au nevoie de eficienta si consistenta in administratie, achizitii publice si in sistemul juridic.

Potrivit datelor provenite de la ambasada, exporturile austriece catre Romania au culminat in 2008, ajungand la aproape 2,4 miliarde de euro, fiind peste media ultimilor 5 ani, in 2009.

Importurile austriece din Romania au fost in valoare de 722 de milioane in 2004, la 645 de milioane de euro in 2009.

In 2010, piata a vazut o crestere dramatica in importurile austriece din Romania, care au crescut la 55%, adica 996 de milioane de euro, si o crestere a exporturilor din Austria in Romania cu aproape 5%, ajungand la o suma de 1,68 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Austria, a doua TARA MARE,

CU OCHI!
Daca si asta e tara mare, pe care cu un rezervor de benzina si Dacia 1100 o traversezi in 4 ore, apai bai baieti, sunteti pafaristi total!
Austria? se distreaza pe banii (face jocul) altora, ca de la disparitia imperiului tot trag *** de coada si-si mananca din cu*.

 

Articol nedocumentat!!!!

Sunteti varza, ziare.com!!!
Doar cateva din perlele acestui articol:
- il citati pe Ambasador(Dr. Michael Schwarzinger) si aratati poza Consilierului Economic(Rudolf Lukavsky),
- Billa, nu mai e de mult timp o firma austriaca(de REWE ati auzit?),
- Hevis, adica... Hervis
- de cifre, nu mai pot vorbi,
- si altele...

 

Bancile "valseaza".

Toate bancile valseaza in Romania,nu numai alea austirece,dar...
Nu pierd ocazia sa mai cante si in falset si sa mai calce partenerul pe picior:ne retragem;ne restrangem;restrangem capital.Face bine la afacere.Sa nu cumva sa doarma linistiti "ignorantii".
Iarba-i inca verde in Romania.Prin alte parti s-a cam vestejit.

 

care e zona unde investesc in romania , zona ardealului?

.

 

oate sunt date v cu caracter secret !

Presa nu ne-a informat, ea are niste actori seara de seara care deruteaza lumea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor