Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lasselsberger va investi 14 milioane euro in fabrica de placi ceramice de la Cluj

Joi, 26 Mai 2011, ora 19:35
1174 citiri
Lasselsberger va investi 14 milioane euro in fabrica de placi ceramice de la Cluj
Foto: Arhiva

Producatorul de placi ceramice Lasselsberger, care detine pe piata locala brandul Cesarom, va investi 14 milioane de euro pana la finele anului 2013 in fabrica de la Cluj-Napoca.

Compania mizeaza pe majorarea cotei de piata pana la 45%, printr-o crestere anuala a productiei cu 30%, la 8,5 milioane mp, a declarat joi directorul general al Lasselsberger Romania, Christian Morath.

"Investitiile se vor indrepta catre retehnologizarea fabricii din Cluj-Napoca, catre cresterea capacitatii de productie, prin inaugurarea unei noi linii, dar si catre infrastructura unitatii si managementul calitatii", a spus Morath.

Acesta a explicat ca cea mai mare parte a investitiei va fi absorbita de noua linie de placi ceramice portelanate. Aceasta linie va fi inaugurata in cursul anului viitor si va determina o majorare cu 30% a capacitatii anuale de productie a Lasselsberger.

In privinta investitiilor aferente anului in curs, directorul de operatiuni al companiei, Eduard Macarescu, a subliniat ca acestea se vor ridica la patru milioane de euro.

"Lansarea unei noi linii de productie si modernizarea celor deja existente vor determina si cresterea cotei de piata a Lasselsberger de la 42% in 2011, la 45% pana in 2013", a mai precizat Macarescu.

In privinta exporturilor, daca, pentru anul in curs, compania are in plan mentinerea acestora la 5% din totalul cifrei de afaceri, in 2012 acestea se vor ridica la 7% din business-ul companiei. Pentru acest an, Lasselsberger estimeaza mentinerea cifrei de afaceri la nivelul anului trecut, de aproximativ 38,5 milioane euro.

Cesarom este unul dintre brandurile cu traditie din Romania, avand o istorie de peste 40 de ani. Placile ceramice sunt produse la Cluj pe cinci linii de fabricatie: doua linii de fabricatie a placilor ceramice pentru pardoseli (gresie), doua linii de fabricatie a placilor ceramice pentru pereti (faianta) si o linie de fabricatie a placilor de decor si brauri.

Compania a devenit, incepand cu 2004, membra a grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiti producatori europeni si mondiali de placi ceramice (gresie, faianta, decoruri).

O data cu intrarea in grupul Lasselsberger, compania si-a schimbat numele in Lasselsberger SA, dar a pastrat marca de produs Cesarom.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Lasselsberger investitie Cesarom, #produce placi ceramica Cesarom , #investitii straine