Memorandumul cu Huawei, facut public de Guvern - ce cuprinde

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 10:30
5149 citiri
Memorandumul cu Huawei, facut public de Guvern - ce cuprinde
Foto: Wikipedia

Ministerul pentru Societatea Informationala a publicat memorandumul incheiat de Guvern cu chinezii de la Huawei, joi seara, pe site-ul sau.

In document se arata ca proiectele desfasurate impreuna cu partenerii asiatici vor viza Sistemul de Informatii si Comunicatii National, Sistemul de Monitorizare si Supraveghere a Traficului, proiectele de tip Guvernare Electronica (E-Government), cele de tip Oras Inteligent (Smart City) si Reteaua Nationala de Banda Larga.

Mai mult, ministerul "va oferi sprijin" in vederea initierii proiectului de Retea Integrata a Transelectrica, conform memorandumului publicat pe site-ul MSI.

Un acord in acest sens a fost aprobat la Beijing in septembrie 2012.

Pe de alta parte, oficialii de la Bucuresti sprijina dorinta chinezilor de a oferi ocazia de formare a personalului in centrele Huawei.

Memorandumul mai prevede cresterea numarului angajatilor romani la firma chineza pana la 1.000 in urmatorii cinci ani.

"MSI apreciaza demersurile finalizate ale Huawei pentru infiintarea Centrului global de servicii IT si a Centrului global de servicii financiare din Romania. MSI va depune eforturile necesare in vederea asigurarii pentru Huawei a unui mediu de afaceri deschis, activ, eficient si echitabil, prin optimizarea si imbunatatirea mecanismelor relevante", se arata in document.

Cei de la Huawei isi vor continua investitiile in tara noastra, confirma memorandumul.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, la inceputul saptamanii, ca din acest document reiese ca securitatea nationala este data "pe mana unor firme IT straine", iar acesta este motivul pentru care seful statului considera ca premierul Victor Ponta vrea Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea Guvernului.

Basescu: Am inteles de ce Ponta vrea STS la Guvern. Memorandumul cu chinezii de la Huawei (Video)

In replica, premierul Victor Ponta a precizat, joi, ca Huawei nu va furniza echipamente pentru Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), negand astfel acuzatiile aduse de presedinte.

Ponta ii raspunde lui Basescu: Ce spune despre chinezii de la Huawei si STS (Video)

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#memorandum Huawei Guvern, #text memorandum Huawei Guvern, #memorandum Huawei, #scandal memorandum Huawei , #investitii straine