Ministrul britanic pentru Comert: Investitorii nu cunosc oportunitatile din Romania

Duminica, 18 Martie 2012, ora 20:52
1374 citiri
Ministrul britanic pentru Comert: Investitorii nu cunosc oportunitatile din Romania
Foto: The Telegraph

Ministrul britanic pentru Comert si Investitii, Stephen Green, a precizat ca investitorii din tara sa nu cunosc foarte bine oportunitatile de afaceri din Romania, iar cei prezenti pe piata acuza lipsa de transparenta din achizitii publice.

In schimb, principalele avantaje ale tarii nostre sunt forta de munca inalt calificata si relativ ieftina, dar si un grad de stabilitate si loialitate foarte mare din partea angajatilor, noteaza Mediafax.

El a mentionat ca investitorii din Marea Britanie, dar si din alte tari, invoca pe piata romaneasca dificultati precum lipsa de transparenta in domeniul achizitiilor publice.

"Daca ne uitam la relatiile comerciale bilterale, constatam ca avem o balanta echilibrata, importurile de ambele parti sunt relativ de acelasi volum, dar nu exista, intr-adevar, suficiente investitii directe si Romania in general nu a beneficiat suficient de aceste investitii, nu doar din partea britanicilor. Este foarte potrivit sa se prezinte oportunitatile pe care le ofera Romania, pentru ca este vorba de a saptea tara ca dimensiune in Europa si a doua in Europa Centrala si de Est", a adaugat Green.

El a marturisit ca si-a cumparat haine romanesti, insa nu mai stie ce impresie i-a lasat produsele autohtone, ceea ce, in viziunea lui, este un lucru bun.

"Va pot spune, insa, ca turismul in Romania este prea putin promovat in Marea Britanie. Nu am vazut chiar eu, dar am multi prieteni care mi-au povestit ca Romania este o tara foarte frumoasa. Cred ca oportunitatile de turism de aici nu sunt suficient de vizibile pentru britanici si cred ca ati putea atrage mai multi turisti britanici aici",

In intalnirile cu oficialii romani Green a vorbit, printre altele, de domeniile in care au fost realizate investitii britanice, precum sectorul energetic, cel farmaceutic, telecomunicatii si servicii financiare.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Stephen Green investitii engleze, #Stephen Green oportunitati afaceri Romania, #investitii straine Romania , #investitii straine