Ziare.com

Ministrul Economiei le propune chinezilor sa cumpere 15% din Transelectrica

Vineri, 12 August 2011, ora 07:35

   

Ministrul Economiei le propune chinezilor sa cumpere 15% din Transelectrica
Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat joi ca a discutat cu investitori chinezi interesati sa cumpere un pachet de 15% din compania Transelectrica in luna octombrie cand vor scoase aceste actiuni la vanzare pe bursa.

De asemenea, in luna decembrie vor fi scoase la vanzare pe bursa si 15% din actiunile Transgaz, a precizat Ariton.

"Suntem destul de avansati intr-o discutie cu Transelectrica, pentru cumpararea unui pachet minoritar de actiuni la aceasta companie anul acesta. In octombrie, pana la sfarsitul anului trebuie sa facem acesti pasi. La Transelectrica si Transgaz va fi un prim pachet la sfarsitul lunii octombrie si cel de al doilea pachet la sfarsitul lunii decembrie", a spus Ion Ariton, referindu-se la scoterea pe bursa a celor doua pachete pe actiuni.

De asemenea, ministrul Economiei le propune investitorilor chinezi parteneriate pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la centrala de la Cernavoda, pentru termocentrala de la Doicesti, precum si pentru centrala Tarnita-Lapusesti.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Potrivit acestuia, proiectul de la Cernavoda este estimat la 4 miliarde de euro, iar pentru proiectul de la Tarnita-Lapusesti investitiile ar ajunge la 1,1 miliarde de euro.

"Suntem veniti cu propuneri pentru continuarea lucrarilor la centrala de la Cernavoda. Dorim sa propunem un parteneriat pentru Tarnita-Lapusesti. Avem in plan si un proiect pentru Termocentrala de la Doicesti", a mai precizat Ion Ariton.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1092 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor