Mitsubishi Electric ar putea deschide o fabrica in Romania

Joi, 09 Mai 2013, ora 22:47
2800 citiri
Mitsubishi Electric ar putea deschide o fabrica in Romania
Foto: sharealogo.com

Mitsubishi Electric Corporation analizeaza posibilitatea deschiderii unei fabrici in Romania, in functie de cerintele pietei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit joi, 9 mai 2013, cu reprezentanti ai conducerii companiei multinationale Mitsubishi Electric Corporation.

Delegatia japoneza a fost condusa de catre Masanori Saito, director si presedinte a Comisiei de Audit a corporatiei si de CEO al Mitsubishi Electric Europe, Kei Uruma.

Ministrul Varujan Vosganian a salutat interesul prestigioasei companii pentru Romania si a subliniat sprijinul pe care ministerul il poate acorda unor proiecte de investitii in activitati de productie, prin facilitarea obtinerii de spatii de productie in cadrul parcurilor industriale si chiar facilitati fiscale pentru investitiile importante.

Demnitarul a precizat ca, prin noile schimbari din politicile de comert exterior romanesti, se are in vedere reorientarea catre pietele importante din Asia, in special Japonia si China. "Trebuie sa dam consistenta unei Camere de Comert romano-japoneze si sa avem un dialog permanent cu marile firme japoneze din Romania", a declarat Varujan Vosganian.

Conducerea companiei nipone a aratat ca Mitsubishi Electric intentioneaza, pe termen scurt, sa creasca vanzarile in tara noastra, iar in viitor este analizata posibilitatea deschiderii unei fabrici in Romania, tinand cont de cerintele pietei.

Reprezentantii companiei japoneze au mentionat ca sunt prezenti pe piata romaneasca doar prin firme intermediare cu o cota de piata redusa de cca. 3 mil. USD si doresc sa intre in mod direct, prin deschiderea unei reprezentante.

Mitsubishi Electric Corporation are in vedere si promovarea aparaturii de aer conditionat pentru sectorul industrial si de uz casnic, al infrastructurii sistemelor de informatii vizuale, al automatizarilor industriale, al semiconductorilor de mare putere si al echipamentelor auto.

Compania Mitsubishi Electric a fost fondata in 1921. In acel an, Mitsubishi Shipbuilding Co (in prezent Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.), s-a desprins dintr-o fabrica din Kobe - Japonia, care a facut motoare electrice pentru nave maritime, infiintand o noua companie numita Mitsubishi Electric Corporation.

Mitsubishi Electric Corporation este unul dintre cele mai importante grupuri industriale ale Japoniei fiind lider in productia si vanzarile de echipamente electrice si electronice pentru sectorul energetic, al sistemelor electrice, al automatizarilor industriale, sistemelor de comunicatii si tehnologia informatiei, dispozitivelor electronice si al aparatelor de uz casnic.

Subsidiara europeana a companiei, Mitsubishi Electric Europe, si-a inceput activitatea in urma cu 40 de ani si are numeroase filiale in 12 tari europene.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Mitsubishi Electric fabrica Romania, #Mitsubishi Electric investitie Romania, #Mitsubishi Electric deschidere fabrica Romania , #investitii straine