Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oficial irakian: Este nevoie de extinderea relatiilor economice dintre Romania si Irak

Duminica, 29 Decembrie 2013, ora 13:34
1612 citiri
Oficial irakian: Este nevoie de extinderea relatiilor economice dintre Romania si Irak

Ministrul de Externe irakian, Hoshyar Zebari, aflat in vizita la Bucuresti, a declarat ca este nevoie de extinderea relatiilor economice dintre Romania si Irak, subliniind ca exista o afinitate intre membrii celor doua popoare.

Oficialul irakian a vorbit intr-un interviu acordat echipei "Pasaport diplomatic" despre faptul ca oamenii de afaceri romani nu s-au angajat sa intre pe piata irakiana si sa caute oportunitati aici, potrivit Digi24.

Acum insa, companiile romanesti ar trebui sa isi asume niste riscuri, bine calculate, pentru a intra pe piata din Irak: "Acum toate companiile, europene, americane sau asiatice, lucreaza si sunt operative si acest lucru cere si din partea companiilor romanesti sa isi asume niste riscuri, bine calculate, sa fie prezente acolo. Ambasada este acolo de ceva vreme, dar inca nu a aparut o comunitate de afaceri, asa cum ar trebui sa fie", a spus Hoshyar Zebari.

Fiind rugat sa dea sugestii pentru muncitorii romani care vor sa mearga in Irak pentru a participa la reconstructia acestei tari, ministrul de Externe irakian a mentionat ca tara sa are nevoie de forta de munca in domeniul constructiilor, in servicii, agricultura, educatie sau inginerie. Recomandarea sa este sa caute insa parteneri locali irakieni.

Desi Irakul este o tara instabila din punct de vedere al securitatii, autoritatile locale fac tot ceea ce este posibil pentru a atrage investitori, iar pentru acest lucru au nevoie de infrastructura.

Ministrul de Externe al Irakului a mentionat ca in discutia sa cu ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, a fost subliniata importanta conexiunilor mai bune intre cele doua tari, de exemplu intre Bucuresti si Bagdad, Arges si Babilon. Diplomatul a fost intrebat si in ce perioada de timp vor fi acestea realizate si cu ce bani.

"Ne gandim sa deschidem linii aeriene intre Erbil si Bucuresti, sau Bucuresti si Bagdad. Ne gandim sa trimitem studenti la universitatile din Romania. Avem un program de burse pentru studentii irakieni. Sunt multe activitati culturale la care ne putem gandi, pentru ca este bogatie culturala si aici si in Irak.

Si se pot construi si relatii la nivelul tinerilor, intre tinerii irakieni si cei romani. Am stabilit deja si o serie de parteneriate intre orase din Romania si cele irakiene. Acesta este un alt element care sa ajute la apropierea dintre aceste popoare", a conchis Hoshyar Zebari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#ministrul de Externe Irak, #interviu ministru Externe Irak, #relatii economice Romania Irak , #investitii straine
Comentarii
Poza Litza Chitzalau
Litza Chitzalau
rank 2
Tigani obraznici si patibulari, inainte sa-si plateasca datoriile