Presa britanica: Romania ne curteaza investitorii pentru a se moderniza

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 15:39
1888 citiri
Presa britanica: Romania ne curteaza investitorii pentru a se moderniza

Marea Britanie este al 13-lea mare investitor strain in Romania, iar tara noastra spera ca britanicii o vor ajuta sa isi modernizeze economia si infrastructura, scriu jurnalistii din Regatul Unit.

Publictia Express noteaza ca, saptamana trecuta, premierul Victor Ponta a declarat la Berlin ca vrea sa fie social-democratul cel mai "pro-business" din Europa, avand ca tinta investitii straine directe de pana la 10 miliarde de euro pentru consolidarea economiei si crearea de locuri de munca.

Ponta pleaca in tari asiatice pentru a atrage investitii

Vor avea prioritate proiectele in energie, resurse naturale, industrie si infrastrucura.

Romania are potentialul de a deveni lider european in industria miniera a aurului si ar putea atrage investitii de pana la 2 miliarde de euro daca va lua decizia de a dezvolta mina din Rosia Montana, mai scrie publicatia britanica.

Gazprom vrea sa aiba 120 de benzinarii in Romania - afla investitia uriasa

De asemenea, Romania are rezerve de gaze de sist care au atras interesul gigantului american Chevron. Alte companii occidentale din sectorul energiei sunt intersate de explorarea titeiului din Marea Neagra.

Britanicii amintesc ca China Huadian Engineering investeste un miliard de euro pentru a construi un grup nou la Rovinari, la Complexul Energetic Oltenia.

Basescu: Romania, bun partener pentru orice investitor care aduce locuri de munca

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Romania Marea Britanie investitii, #investitii straine Romania , #investitii straine