Seful de la Inter Milano, interesat sa investeasca in proiecte eoliene in Romania

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 00:13
1177 citiri
Seful de la Inter Milano, interesat sa investeasca in proiecte eoliene in Romania
Foto:somgoal.com

Magnatul italian Massimo Moratti, patronul echipei de fotbal Inter Milano, s-a intalnit joi cu mai multi oficiali din tara noastra si si-a exprimat interesul de a investi in proiectele eoliene din Romania.

Moratti i-a prezentat ministrului Economiei, Ion Ariton, activitatea companiei italiene pe care o reprezinta si a exprimat interesul Saras de a investi in proiecte eoliene pe teritoriul Romaniei, se arata intr-un comunicat al ministerului citat de NewsIn.

Pe de alta parte, prim-ministrul Emil Boc si Moratti au discutat despre posibilitatile de investitii din Romania in domeniile energiei, transporturilor, mediului si infrastructurii, mai ales in conditiile legislatiei parteneriatului public-privat.

"Seful Executivului roman si oaspetele italian au discutat despre oportunitatile de investitii pe care le au companiile italiene in Romania, mai ales dupa adoptarea cadrului de reglementare privind dezvoltarea parteneriatelor in regim public-privat in sectoare precum energia, mediul, transporturile, infrastructura", se mentioneaza intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

In cadrul intrevederii care a avut loc la Ministerul Muncii, premierul si-a exprimat aprecierea pentru dinamica relatiilor comerciale romano-italiene, precum si pentru interesul investitorilor italieni pentru piata romaneasca.

Massimo Moratti, presedintele conglomeratului italian Saras si al clubului italian Internazionale Milano, le-a declarat jurnalistilor, dupa intrevederea cu premierul Emil Boc, ca a venit in Romania pentru a analiza posibilitatile de investitii.

El a precizat ca intentioneaza sa realizeze treptat investitiile "si sa vedem rezultatele" si a adaugat ca premierul Emil Boc a insistat ca omul de afaceri italian sa faca investitii in Romania.

De asemenea, Moratti a marturisit ca la buna impresie pe care si-a facut-o despre Romania a contribuit si faptul ca jucatorul roman al lui Inter, Cristi Chivu, "vorbeste intotdeauna foarte frumos despre Romania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#intalnire Boc Moratti, #Boc Moratti investitii energie , #investitii straine