Statul roman e dator 140 de milioane de euro la firmele germane

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 15:27
1284 citiri
Statul roman e dator 140 de milioane de euro la firmele germane
Foto: Pro TV

Investitiile germane au scazut cu doua treimi in acest an, din cauza faptului ca statul roman are de platit aproximativ 140 de milioane de euro catre firmele germane, potrivit ambsadorului Andreas von Mettenheim.

"Trebuie ca toti investitorii sa-si primeasca banii inapoi. Iar acest lucru nu este important doar pentru firmele respective, este important pentru reputatia Romaniei in strainatate", a declarat ambasadorul german, intr-un interviu acordat Pro TV.

Potrivit spuselor sale, faptul ca investitiile au scazut cu doua treimi "nu este un semn prea bun", insa investitorii asteapta momentul in care "criza din Romania va da semne de slabiciune".

Ambasadorul german a reamintit ca lipsa unei infrastrcutrui adecvate alunga investitorii. Excelenta sa a mentionat explicit cazul firmei Mercedes, care nu a investit in Romania acum cativa ani, "pentru ca infrastructura in transport nu era suficient de buna".

De asemenea, ambasadorul sustine ca relatiile economice dintre cele doua tari au fost foarte bune in timpul crizei, iar investitorii germani au fost cei mai activi investitori straini in Romania in ultima perioada.

Andreas von Mettenheim a adaugat ca, in opinia sa, exista riscul ca, odata cu revenirea cresterii economice, romanii sa nu mai economiseasca.

Nu in ultimul rand, diplomatul german s-a aratat deranjat de un anumit aspect al "capitalului uman" romanesc. Desi declara ca este bun si destul de ieftin, ambasadorul a declarat ca este deranjat de spontaneitate, deoarece aceasta trasatura este total straina mentalitatii germane.

T.B.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#investitii germane Romania, #ambsador Germania Romania, #datorii stat firme germane , #investitii straine