Aurul, tot mai atractiv pentru investitori

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 08:06
2067 citiri
Aurul, tot mai atractiv pentru investitori

Ultimul raport despre situatia locurilor de munca pe piata din Statele Unite ale Americii indica faptul ca in ultima luna, economia americana a generat peste 150.000 noi locuri de munca, depasind asteptarile analistilor care mizau pe o cifra mult mai modesta, de 60.000 locuri de munca.

Datele publicate par sa indice un inceput timid al regenerarii locurilor de munca pierdute de la inceperea crizei economice.

Desi neconvingatoare, cresterea locurilor de munca disponibile a schimbat sentimentul investitorilor.

Perceptia favorabila de pe pietele financiare s-a concretizat in cresteri la inchiderea sedintelor de tranzactionare ale saptamanii curente.

Cu toate acestea, intensitatea recuperarii locurilor de munca pierdute ridica semne de intrebare cu privire la sansele pentru o revenire rapida a economiei americane, in ciuda injectiei de 600 de miliarde de dolari planuita de Federal Reserve.

Analistii economici citati de The Wall Street Journal si Financial Times subliniaza riscurile pe care le ridica masurile de stimulare promovate de autoritatile americane.

Cel mai mare risc este acela al unui puseu inflationist cauzat de excesul de lichiditate din piata si a incapacitatii bancii centrale americane de a reactiona prompt la momentul revenirii economiei.

In aceste conditii, aurul, o vedeta a pietelor in ultimii 2 ani, este inca o optiune favorita a investitorilor aflati in cautarea de castiguri mai bune.

Pretul aurului, la cel mai inalt nivel istoric

Evolutia favorabila a cotatiei aurului intervine pe fondul general favorabil determinat de nivelul scazut al dobanzilor, care ii creste atractivitatea in fata investitiilor purtatoare de dobanda.

In plus, investitia in dolar prezinta in continuare multe riscuri, ceea ce ii face pe investitori sa se indrepte catre aur in principal, dar si catre celelalte categorii de marfuri.

Cotatiile porumbului, ale zaharului si ale bumbacului de afla la niveluri record determinate de productia scazuta din cauza conditiilor agro - meteorologice nefavorabile si de cererea in crestere din partea Chinei, un mare consumator de resurse.

Si asteptarile in privinta cotatiei petrolului sunt in crestere, analistii bancii de investitii Morgan Stanley asteptandu-se la o revenire a cotatiei de 100 de dolari pentru un baril in cursul anului 2011.

Asadar, aurul ramane o optiune preferata de investitori, in ciuda unei posibile prabusiri a cotatiei acestuia prevestita de analistii care anticipau o revenire mai rapida a economiei globale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#investitii profitabile aur, #piata muncii SUA , #investitii
Comentarii
Poza Buzdugan
Buzdugan
rank 5
Ascensiunea aurului este vizibila usor se afla pe primul plan uitindute oriunde pe www si stiri