Bulgaria isi face autostrazi cu bani de la Banca Mondiala

Miercuri, 11 August 2010, ora 11:46
2357 citiri
Bulgaria isi face autostrazi cu bani de la Banca Mondiala
Foto: gallery.guide-bulgaria.com

Premierul bulgar Boiko Borisov si presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, au semnat un memorandum in urma caruia Bulgaria va primi bani pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

"Este esential ca drumurile sa fie construite asa cum trebuie, este esential sa fie invinsa coruptia si sa se obtina mai multa transparenta", a declarat seful Bancii Mondiale, adaugand ca institutia poate ajuta Bulgaria in aceste domenii, informeaza Sofia News Agency.

Premierul bulgar a afirmat ca sprijinul oferit de Banca Mondiala va ajuta Bulgaria sa devina o tara ca oricare alta din Europa in urmatorii trei ani. El a explicat ca banii vor fi folositi pentru constructia autostrazilor Struma si Hemus. Mai mult, compania feroviara nationala va beneficia de finantare de la BM daca se va restructura.

Presedintele Bancii Mondiale a laudat Bulgaria pentru modul in care au combatut criza economica, in cadrul unei inspectii pe care a facut-o cu Borisov la santierul drumului Dobrici-Varna. Zoellick l-a asigurat pe seful executivului de la Sofia ca Banca Mondiala va sprijini Bulgaria nu doar in proiectele de infrastructura, ci si in energie, educatie si administratie.

Investitiile BM in Bulgaria totalizeaza 1,5 miliarde de dolari, iar tara are acces la fonduri de 7-10 miliarde de euro, altele decat imprumuturi. Bulgaria are la dispozitie imprumuturi de 300 de milioane de dolari, dar probabil nu le va folosi in totalitate, din cauza austeritatii bugetare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Bulgaria autostrazi, #Bulgaria investitii, #Bulgaria infrastructura, #Bulgaria Banca Mondiala , #investitii
Comentarii
Poza Ciucurel
Ciucurel
rank 3