Cabral vorbeste despre bani si afaceri: Am luat decizii sub presiunea prietenilor - Interviu

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 08:00
4206 citiri
Cabral vorbeste despre bani si afaceri: Am luat decizii sub presiunea prietenilor - Interviu

Prietenii te pot ajuta in afaceri, dar uneori tot ei pot fi cei care te imping sa iei decizii pripite, care-ti vor aduce mai degraba necazuri, in loc de succesul visat la un pahar de vorba.

N-o fac din rautate, ci poate doar din prea multa incredere si un soi de exaltare, cu gandul la un mai bine care si tie ti-ar face cu ochiul. Dar nu oricum si nu cu oricine. A patit-o si Cabral.

"Ai incredere in visul lor, le iei vorbele spuse din entuziasm ca fiind adevarate, iei informatiile primite de bune... si-apoi vezi ca, de fapt, marea sansa a afacerii era bazata pe vise si dorinte, nu pe fapte si informatii", marturiseste Cabral Ibacka, intr-un interviu acordat Ziare.com in cadrul campaniei "Tranzactioneaza responsabil" derulate de Admiral Markets.

Ce-i de facut? Important este sa verifici, sa te implici personal si sa te informezi cat mai bine, sa calculezi riscurile si sa iei deciziile importante cu maximum de responsabilitate.

Pana la urma, tu esti responsabil pentru familia ta si tu trebuie sa iei cea mai buna hotarare dupa ce te-ai gandit bine, nu in euforia momentului.

Urmareste campania "Tranzactioneaza responsabil" pe Ziare.com

Auzim in fiecare zi, poate mai des pe scena politica, "imi asum intreaga responsabilitate". Ce inseamna, de fapt, acest lucru? Cum ti-o asumi si cum stabilesti gradul de asumare, pana ajungi la "intreaga"? Vorbim aici de viata de zi cu zi, de sot, de tata, de profesionist, nu doar de cazul in care asumarea responsabilitatii inseamna "mea culpa".

Mea culpa vine cu pretentia de a repara ceva. Dar nu repara efectul faptelor, ci doar incearca stangaci sa obtina o usurare a sentimentului de vina.

Responsabilitatea este asumata in totalitate din momentul in care individul a pornit o actiune, oricare ar fi ea. Din momentul in care actiunea este demarata, individul poarta intreaga responsabilitate a lucrurilor facute de el.

In cazul oamenilor politici am auzit extrem de rar "imi asum intreaga responsabilitate" dupa ce faptele s-au dovedit a fi neinspirate, nefericite sau cu rezultate dezastruoase. De obicei dansii folosesc "imi asum intreaga responsabilitate" doar pentru a-si impune un anumit punct de vedere. Si atat.

Daca iese prost... a fost de vina vremea, climatul politic sau au fost vinovate... energiile ancestrale. Nu ei.

Cum procedezi inainte de a lua o decizie care poate influenta bunastarea ta si a familiei tale?

In primul rand incerc sa gasesc cat mai multe intrebari, pentru a le putea raspunde. Ma informez, citesc, intreb prieteni si, dupa ce le avem pe toate cap la cap, convocam intreaga familie si incercam sa luam cea mai buna decizie. De multe ori reusim. Alteori... mai putin.

Ai intra intr-o afacere doar pentru promisiunea unui castig rapid si sub influenta celor din jur, care poate te preseaza sa nu ratezi oportunitatea?

Am facut deja asta, am luat decizii sub presiunea prietenilor. Nu e pont. Ai incredere in visul lor, le iei vorbele spuse din entuziasm ca fiind adevarate, iei informatiile primite de bune... si-apoi vezi ca, de fapt, marea sansa a afacerii era bazata pe vise si dorinte, nu pe fapte si informatii.

Ti s-a intamplat vreodata sa iei o decizie bazata pe un impuls sau poate pe un pont vandut de cineva, pe un zvon, care apoi te-a afectat intr-un mod nu tocmai fericit?

N-am ajuns pana acolo, dar am vazut prieteni si cunoscuti luand decizii din impuls, fara informatii clare, bazandu-se pe zvonuri, barfe si alte "ponturi".

Ulterior majoritatea deciziilor s-au dovedit proaste sau chiar dezastruoase. Si de-abia atunci realizezi greseala...

Ce le-ai recomanda cititorilor care poate se gandesc sa incerce un domeniu mai sofisticat, precum tranzactionarea online in pietele financiare, cu speranta unei cariere in domeniu sau a unui venit suplimentar?

Ca e vorba despre trazactionari online sau orice alt fel de decizie... sfatul meu este sa se informeze, sa ia decizii bazate pe informatii clare si nu pe zvonistica si din auzite. Realizam cat este de important decat dupa ce se termina prost...

***

Asta inseamna sa fii responsabil! Sa cantaresti riscurile, sa pui mereu in balanta, sa te informezi si sa judeci de doua ori, sa intelegi mecanismele si sa apesi butoanele potrivite.

Aceasta este tinta campaniei "Tranzactioneaza Responsabil" desfasurata de Admiral Markets pentru informarea si responsabilizarea publicului privind investiile si speculatiile online in pietele financiare.

Si in acest domeniu, la fel ca in viata de zi cu zi, trebuie sa deschizi bine ochii si sa nu pui in pericol situatia financiara a familiei tale pentru promisiunea unor castiguri rapide.

In ziua de astazi, nu mai ai nicio scuza daca te bazezi doar pe promisiuni desarte sau alegi de bunavoie furnizori de servicii (brokeri) neautorizati.

Tranzactionezi online sau intentionezi sa testezi daca ti se potriveste? Fa-o informat, corect indrumat, intr-un mediu reglementat si supravegheat!

Urmareste pe Facebook hastagul #iAMtradingNOTgambling, pentru ca aici vei gasi toate sfaturile si gandurile vedetelor implicate in campania "Tranzactioneaza Responsabil".

Tranzactioneaza Responsabil

Alatura-te si TU misiunii noastre: #iAMtradingNOTgamblingIa-ti angajamentul ASTAZI: bit.ly/tranzactioneaza-responsabil

Posted by Admiral Markets on Wednesday, October 21, 2015

***

Descarca

Ghidul legislativ pentru tranzactionarea pe Forex

Vrei sa afli mai multe? Nimic mai simplu. Tine numai de tine. Vei gasi toate informatiile de care ai nevoie despre tranzactionare.

Descopera povestile de viata si sfaturile impartasite de Cabral Ibacka, Robert Turcescu, Ionut Iftimoaie, Dorian Popa si avocatul Cristian Dutescu in campania "Tranzactioneaza Responsabil" si, pe Facebook, prin hastagul #iAMtradingNOTgambling.

Urmareste campania "Tranzactioneaza responsabil" pe Ziare.com

***

Tranzactioneaza Responsabil - campanie Admiral Markets

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Tranzactioneaza Resposabil, #iamtradingnotgambling, #campanie informare investitii, #Cabral tranzactionare, #brokeri autorizati online , #investitii