Cele mai bune tari in care sa faci afaceri: Pe ce loc se afla Romania si cine este in frunte

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 16:10
3565 citiri
Cele mai bune tari in care sa faci afaceri: Pe ce loc se afla Romania si cine este in frunte

Romania se afla pe locul 8 in topul celor mai bune state din Europa de Est si Asia Centrala pentru a face investitii, principalul dezavantaj fiind perceptia investitorilor asupra coruptiei.

Tara noastra a avut cel mai bun scor din regiune la capitolul privind gradul de integrare in economia globala, arata Bloomberg.

Totusi, Romania este trasa in jos in top de alti factori precum perceptia privind coruptia, fiscalitatea, protejarea drepturilor de proprietate si sistemul de contabilitate la infrastructura sau costurile si procedurile necesare pentru infiintarea unei afaceri.

In schimb, tara noastra s-a clasat in fata Sloveniei si Slovaciei, in principal datorita costului mai scazut al muncii, potrivit raportului Bloomberg.

Polonia este campioana

In topul citat, Polonia se afla pe primul loc, care a reusit aceasta performanta datorita extinderii consumului si a infrastructurii imbunatatite.

Cea mai mare economie din estul UE a devansat toate celelalte 21 de state luate in calcul de Bloomberg.

Fostul stat comunist, care are o populatie de 38,5 milioane de persoane, a avut cea mai mare crestere din regiune de cand a izbucnit criza datoriilor si singura care a evitat recesiunea.

Ajutata de fondurile europene, Polonia a investiti cele 80 de miliarde de dolari primite de la UE in drumuri si poduri, in ultimii sase ani.

"Polonia a facut progrese economice vizibile. Pana de curand, investitorii preferau alte tari din regiune, dar acum incep sa se razgandeasca", a spus Roman Rewald, membru al Camerei de Comert Americane din Warsaw.

Iata primele 10 pozitii in topul Bloomberg: Polonia, Cehia, Ungaria, Cipru, Turcia, Bulgaria, Rusia, Romania, Croatia si Lituania.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Romania top tari afaceri, #top tari afaceri, #afaceri Romania, #Bloomberg top tari afaceri , #investitii